Berat Kandili namazı nasıl kılınır - Son Dakika
Güncel

Berat Kandili namazı nasıl kılınır

Berat Kandili namazı nasıl kılınır

Beraat kandili gecesi Şaban ayının onbeşinci gecesidir. Aslı "Berâet``tir. Beraat sözlükte; bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak demektir.

23.06.2013 11:18  Güncelleme: 00:08

Berat kandili Hicri 1434 Şaban 14/15, Miladi 2013 Haziran 23/24 (Pazar) günlerindedir... Berat Kandili (Beraat Kandili) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gecesi Beraat gecesidir. Esasında Kandil Geceleri Peygamber Muhammed'in buyruklarında yer almamaktadır. H.3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmış ve II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını almıştır.

Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu gece bereketli ve feyizli bir gece olması nedeniyle; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları yönünden rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

BERAAT GECESİ NAMAZI

• O gecede 100 rekat namaz kılınır. Her rekatta fatihadan sonra 10 ihlas okunur.

• Her kim o gecede 30 ihlas okuyarak 12 rekat namaz kılarsa cennetteki yerini görmeden ölmez.

• 14 rekat namaz kılar, namazdan sonra 14 fatiha, 14 felak, 14 nas sürelerini okursa ve 1 kerede tövbe süresinin sonunu (legad caeküm…) kendine 20 makbul hac, 20 sene makbul oruç sevabı verilir. Ve yine o gece oruca niyet edilir

• Her kim 1 fatiha, 10 ihlasla 12 rekat namaz kılarsa günahları affedilir, ömrü bereketlenir.

Berat gecesi 2 gözün birine 3 kere, diğerine 2 kere sürme çekmek göz rahatsızlığından korur.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Berat Kandili namazı nasıl kılınır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement