Berber'den Üreticiye Tarsim Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Berber'den Üreticiye Tarsim Müjdesi

Geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında özellikle Manisa ovasında tarım arazilerini olumsuz etkileyen don ve dolu afetinin ardından üzüm ve zeytinde zarar meydana gelmişti.

09.10.2015 09:52

Don ve dolu mağduru üreticilere müjde veren AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Tarsim Sigortası kapsamında 240 milyon liralık ödeme Ekim ayı sonuna kadar üreticilerimize yapılacak. Bunun 70 milyon liralık kısmı üreticimize ödendi… Afet fonu ödemesiyle birlikte Manisamıza gelen para 270 milyon liraya ulaştı" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Çiftçinin sıkıntılarıyla yakından ilgilenen Berber, geçtiğimiz aylarda başta üzüm bağlarında etkili olmak üzere Manisa Ovasında tarımsal hasara neden olan don, dolu ve fırtına gibi nedenlerle oluşan mağduriyetlerin giderilmeye başlandığını kaydetti. TARSİM (Tarım Sigortaları) kapsamında olan üreticilere bu ay içinde toplan 240 milyon lira ödeme yapılacağını belirten Berber, bunun 70 milyon liralık kısmının ise ayın ilk haftasında ödendiğini açıkladı.

TARSİMLİ OLMAYAN DA ZARARINI KARŞILADI

Bu yıl 50 binden fazla hasar ihbarı yapıldığını kaydeden Recai Berber, "TARSİM bu konuda çok titiz bir çalışma yaptı. TARSİM Genel Müdürümüzü de don olayı yaşandığında buradaki çiftçilerimizle buluşturmuştuk. Bunun neticesinde hasar tespitleri yazın yapıldı. Bu ay içinde tamamı ödenmek üzere 70 milyon lira ödeme yapıldı. Bu ay sonuna kadar da 240 milyon liraya varan ödeme yapılacak. TARSİM kapsamında bulunmayan çiftçimizin de zararının karşılanması için ilk günden bu yana girişimlerimizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla Afet Fonunda yaz aylarında gelen 35 milyon lirayı da afet kapsamında dağıttık. Böylece Manisamıza TARSİM ve Afet Fonundan olmak üzere toplam 270 milyon liralık para ayrılmış olmuş. İnşallah bu gibi afetler yaşamayalım ama olduğu zaman da çiftçinin yanında olduğumuzu bu paraları ödeyerek göstermiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

SİGORTA YAPTIRIN ÇAĞRISI

Berber TARSİM ödemesiyle birlikte dondan zarar gören çiftçilerin neredeyse normal bir sezondaki ürün karşılığı kadar para almış olacağını vurgulayarak, çiftçiyi TARSİM kapsamına dahil olmaya çağırdı. TARSİM'i bir işbirliği ve dayanışma modeli olarak niteleyen Berber, sigorta fonu TARSİM'in birkaç yılda topladığı prim miktarı kadar bir yılda sigorta ödemesi yaptığını dile getirdi. Berber, "Bu şemsiyenin genişlemesiyle birlikte çiftçimiz güven içinde olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Berber'den Üreticiye Tarsim Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement