Berlin İdare Mahkemesi de Dizele Yasak Kararı Aldı - Son Dakika
Güncel

Berlin İdare Mahkemesi de Dizele Yasak Kararı Aldı

Berlin İdare Mahkemesi de Dizele Yasak Kararı Aldı

BERLİN İdare Mahkemesi bugün aldığı kararla dizel motorlu araçların Berlin'de 11 sokakta trafiğe çıkmasına yasak getirdi.

09.10.2018 17:44

BERLİN İdare Mahkemesi bugün aldığı kararla dizel motorlu araçların Berlin'de 11 sokakta trafiğe çıkmasına yasak getirdi. Karar, Alman Çevre Yardım Kuruluşu'nun (DUH) talebi üzerine alındı. Mahkeme yasağın uygulanması için Berlin eyalet hükümetine 1 Nisan 2019'a kadar süre verdi. Bu süre içinde eylet hükümeti yasağın nasıl uygulayacağını karara bağlayacak. Yasaklanacak sokaklarda oturanlar ile bu sokakta çalışacak tamircilerin yasak kapsamı dışında tutulup tutulmayacağı ise netlik kazanmadı.

Yasak Leipziger Strasse, Reinhardtstrasse, Brückenstrasse, Friedrichstrasse, Kapweg, Alt Moabit, Stromstrase ve Leonorenstrasse'yi kapsıyor. Euro 6 dizel motorlu araçlar ise yasak kapsamı dışında tutuldu. Federal İdare Mahkemesi, bu yılın başında aldığı kararla dizel motorlu araçların sokağa çıkma yasağı uygulamasını yerel hükümetlerin inisiyatifine bırakmıştı. Karar çerçevesinde ilk yasağı Hamburg uygulamıştı. Hamburg eyalet hükümeti, mayıs ayında aldığı kararla bazı sokakları Euro 4 ve Euro 5 dizel motorlu araçlara kapatmıştı. Hamburg'u izleyen diğer şehirler de kısmen yasak kararı uygulamıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Berlin İdare Mahkemesi de Dizele Yasak Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement