Binalar Yıkılınca Sokakta Kaldılar - Son Dakika
Güncel

Binalar Yıkılınca Sokakta Kaldılar

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltılan binalardan ev kiraladıklarını ancak dolandırıldıklarını iddia eden Suriyeliler, binaların yıkılmasıyla geceyi sokakta geçiriyor.

22.01.2015 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltılan binalardan ev kiraladıklarını ancak dolandırıldıklarını iddia eden Suriyeliler, binaların yıkılmasıyla geceyi sokakta geçiriyor.

Sümer Mahallesi'ndeki proje alanında eşyaları ile sokakta kalan Suriyelilerden Adnan Cafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müteahhit olduğunu ve binanın yıkılmayacağını söyleyen bir kişinin, bina başına ailelerden 8 ay boyunca yaklaşık 10 bin lira para aldığı iddia etti.

Bu kişinin kayıplara karıştığını ve telefonlarına cevap vermediğini kaydeden Cafer, 2 ay önce boşaltılması için tebligat çıkarılan, bir süre önce de elektriği, suyu ve doğalgazı kesilen binanın yıkılması halinde kendilerine başka bir yer gösterileceği sözünün de verildiğini aktardı.

Hüseyin Muhammed ise telefonunda, kendilerine binaları kiralayan kişiyle arasında geçen diyalogların ses kaydının bulunduğuna işaret ederek, mağdur edildiklerini ve ortada bırakıldıklarını ifade etti.

Yeşiltepe Cami imam hatibi Emin Tok, bu ailelere yardımcı olmak gerektiğini vurgulayarak, aradığı bir yardım derneği yetkilerinin aileleri otobüs kiralayarak Azez Kampı'na göndermek istediklerini söylediğini aktardı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binalar Yıkılınca Sokakta Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement