Burdur'da Yeni Askeri Birlik Ekonomik Umut Yarattı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Yeni Askeri Birlik Ekonomik Umut Yarattı

Burdur\'da Yeni Askeri Birlik Ekonomik Umut Yarattı

Burdur'a Ankara'da 2 bin kişilik yeni askeri birliğin taşınmaya başlaması ekonomik canlılık noktasında esnaf ve bölge halkını umutlandırdı.

06.10.2016 18:14

Burdur'a Ankara'da 2 bin kişilik yeni askeri birliğin taşınmaya başlaması ekonomik canlılık noktasında esnaf ve bölge halkını umutlandırdı. Bedelli askerliğin 2011 yılında kaldırılmasının ardından özellikle bölge esnafının zor durumda kaldığı Burdur'a, Ankara Etimesgut'tan 2 bin kişilik askeri birliğin taşınmaya başlaması umut yarattı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, askeri birliğin gelmesinin kent ekonomisine katkı sağlayacağını belirtirken, "300'e yakın rütbeli 2 bin civarında da askerin eğitimi yapılacak. Bu askerlerin ve yakınlarının kent ekonomisine katkısı olacaktır" dedi.

Kent olarak askeri birliğin gelişine hazır olmak zorunda olduklarını kaydeden Başkan Ercengiz, "Bir dönem bedelli askerlikle anılan kentimizin yeniden bir asker ekonomisiyle tanışacak olması esnaf tarafından da olumlu karşılanıyor. Burada önemli olan gelen asker ve asker yakınlarının kentten iyi ve ucuz hizmet alıp Burdur'un adını doğru anmasıdır. Kent esnafında da beklentimiz bu yöndedir. 'Burdur'da askere farklı fiyat tarifesi uygulanıyor' imajını değiştireceğiz. Biz de yerel yönetim olarak bunun sıkı takipçisi olacağız. Gelenler misafirimizdir" diye konuştu.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, bedelli askerliğin kaldırılmasının ardından Burdur'da bir mağduriyet ortaya çıktığını vurguladı. Bu yıl 4 bin 500 yeni öğrenciyle askeri birliğin de gelmesinin kent ekonomisine olumlu katkısı olacağına işaret eden Başkan Keyik, şöyle dedi: "Biz ilk olarak ilgili esnaflarımızı uyardık. Yeni gelen öğrencilerin ve askerlerin barınma, yiyecek ve eğleneceği alanların temin edilmesi lazım. Bu temin sırasında bu insanları rahatsız edecek, ilimizden şikayet edecek pozisyonlara sokmamamız lazım. Tüm esnaf odaları başkanlarını toplayarak bir toplantı yaptık. Herkes kendi üyelerini uyarsın diye. Zırhlı birliğin Burdur'a gelmesi kent ekonomisine ciddi anlamada katkı sağlayacaktır."

Fotoğrafçı Nesrin Tonkaz, bedelli askerliğin kalkmasından sonra en çok sıkıntıyı kendilerinin yaşadığını anlatırken, askeri birliğin esnafa katkısı olmasını beklediğini aktardı.

Pastane işletmecisi Alparslan Dilek, "Bedelli askerler varken esnafın işi iyiydi. Bedelli askerler gidince işler zayıfladı. Yeni gelen askeri birlik işlerimize olumlu yansır" dedi.

Berber Kazım Candan da askerin Burdur'a önemli katkısının olacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Yeni Askeri Birlik Ekonomik Umut Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement