Burdur İkiz Piyanistler Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Burdur İkiz Piyanistler Büyüledi

Burdur İkiz Piyanistler Büyüledi

İkiz piyanistler büyüledi*- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) 10'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gecede sahneye çıkan ikiz piyanistler Sinan ve Kenan Tüfekci kardeşler performanslarıyla büyüledi.

13.05.2016 13:02

İkiz piyanistler büyüledi

*- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) 10'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gecede sahneye çıkan ikiz piyanistler Sinan ve Kenan Tüfekci kardeşler performanslarıyla büyüledi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle'nin danışmanlığında hazırlanan 'Sinan Tüfekci- Kenan Tüfekci' piyano resitaline Rektör Porf. Dr. Adem Korkmaz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Burdurlular katıldı. Sinan ve Kenan Tüfekci, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Astor Piazzolla, Franz Schubert, Sergey Rahmaninov ve Charles Camille Saint Saens'den eserler sundu.

6 yaşından bu yana müzikle iç içe olduklarını söyleyen Sinan ve Kenan Tüfekci kardeşler, 14 yaşında Antalya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde piyanoyla tanıştıklarını söyledi. MAKÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapan Sinan ve Kenan Tüfekci, ilkokuldan bu yana hiç ayrılmadıklarını belirterek, "Allah inşallah daim eder. Akademisyen olarak başarılı müzisyenler yetiştirmek istiyoruz" dediler. Programın sonunda Prof.Dr. Sibel Karakelle Tüfekci kardeşlere çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur İkiz Piyanistler Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement