Bursa'nın Turizmdeki Payı, Kültür Turizmi İle Artar - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Turizmdeki Payı, Kültür Turizmi İle Artar

Bursa\'nın Turizmdeki Payı, Kültür Turizmi İle Artar

Bursa "Osmanlı Kenti" ünvanı avantajını iyi değerlendirmeli

15.12.2014 11:25  Güncelleme: 11:32

Burkon Turizm ve Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, Bursa'nın turizm potansiyelinin arttırılması için kültür turizmine daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Tüm turizm dallarında alternatif şehirler bulmak mümkün. Ancak Bursa "Osmanlı Kenti"ni ünvanıyla dünyada rakipsizdir. Bu avantajın iyi değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin dördüncü büyük şehri ve önemli turizm kenti olmasına karşılık Türkiye geneline bakıldığında turizm gelirleri açısından yüzde 2'lik bir paya sahip olduğunun altını çizen Eker"Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği illerimiz Antalya ve İstanbul. Bu iki şehrimiz 20 milyon'a yakın turisti ağırlarken Bursa'ya baktığımızda geçtiğimiz yıl 206 bin 684'ü yabancı olmak üzere, 667 bin 962 turist ağırlandı. Türkiye geneli ile karşılaştırdığınızda Bursa için bu rakam çok azdır" dedi.

BURSA YENİDEN YAPILANMALI

Burkon Genel Müdürü Eker, Avrupa'da en çok turist çeken kentlerin kültür turizmini ve tarihi değerleri ön plana çıkarttıklarına değinerek, dünyada da Osmanlı'nın tüm yönleriyle yaşadığı tek yerin Bursa olduğunu dikkat çekti. Eker, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sağlık turizmi, kongre turizmi, doğa turizmi ve inanç turizmi gibi turizm dallarında alternatif şehirler bulabilirsiniz ancak Bursa gibi "Osmanlı Kenti"ni dünyanın başka hiçbir yerinde bulamazsınız. Bursa'nın büyük turizm kentleri arasında girebilmesi için ana hedefimiz kültür turizmi olmalı. Osmanlı Kenti olarak Bursa bu anlamda rakip tanımaz.

Bursa'nın bu anlamda yeniden ve dikkatli yapılanması gerektiğine vurgu yapan Eker, şehrin dokusunun Osmanlı kenti olarak planlanması konusunda şunları söyledi: " Muradiye'den, Yeşil'e kadar olan bölgedeki her şey Osmanlıyı yansıtmalı. Evler, dükkanlar, yollar, sokak satıcıları her şey bu şekilde planlanmalı. Restaurantlarda Osmanlı yemekleri olmalı. Garsonlar Osmanlı kıyafetleri ile servis yapmalı. Muradiye, Tophane, Balibey Hanı, Ulucami, Kozahan, Hanlar Bölgesi, Kent Müzesi, Irgandı, Yeşil, Emirsultan gibi bölgelere yürüyerek gidilebilmeli. Bunu başarabilirsek ancak o zaman turizm kenti olabiliriz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa'nın Turizmdeki Payı, Kültür Turizmi İle Artar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement