Çanakkale'de Konakkale Bosphorus Projesi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Konakkale Bosphorus Projesi

Çanakkale\'de Konakkale Bosphorus Projesi

-makro-torkam İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, planladıkları Konakkale Bosphorus Projesi'nin tanıtımında yaptığı açıklamada, konut almanın tam zamanı olduğunu belirterek, girdilerdeki yükselişin önümüzdeki dönemlerde fiyat artışına neden olabileceğini söyledi.

28.09.2011 15:50

-makro-torkam İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, planladıkları Konakkale Bosphorus Projesi'nin tanıtımında yaptığı açıklamada, konut almanın tam zamanı olduğunu belirterek, girdilerdeki yükselişin önümüzdeki dönemlerde fiyat artışına neden olabileceğini söyledi.

Makro-Torkam İş Ortaklığı, Çanakkale Boğazı'na nazır Kepez'de 30 bin 815 metrekare arsa üzerinde planladığı Konakkale Bosphorus Projesi'nin tanıtımını, Kolin Hotel'de düzenlenen basın toplantısı ile yaptı. Makro-Torkam İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Ekim ayında inşaatına başlanacak olan Konakkale Bopshorus'un TOKİ'ye ait arsa üzerinde hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edileceğini açıkladı.

Dereli, Konakkale Bosphorus adıyla lanse edilen projenin, şehrin en özel konut projesi olma özelliğini taşıdığını belirterek, "20 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip projede, 48 bin metrekare inşaat alanı içinde 237 konut, 8 ticari ünite, 1 sosyal tesis, 1 site yönetim binası ile kapalı ve açık otoparklar yer alacak. İstanbul'daki A sınıfı nitelikli ve markalı konut projeleri ile aynı kalite ve konfora sahip olacak şekilde tüm ayrıntısına kadar özenle tasarlanan Konakkale Bosphorus'da proje alanının yüzde 85'i peyzaja ayrılırken, her daire için kapalı ve açık otoparkların da yer aldığı projede, 7/24 ileri teknoloji ile desteklenen güvenlik hizmetleri, yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, hamam, basketbol sahası, kay kay pisti, çocuk oyun alanları, oturma ve yürüyüş alanları, süs havuzu ve şelaleler gibi sosyal yaşam alanları ve spor alanları yer alacak" dedi.

Çanakkale-İzmir asfaltının yanı başında konumlandırılan proje, Onsekiz Mart Üniversitesi'ne, alışveriş merkezine, havaalanına ve yeni yapılması planlanan Devlet Hastanesine yakın olmasıyla dikkat çekerken, daireler 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 2+1 bahçeli dublekslere, teraslı dairelerinden ve tripleks villalarına kadar herkesin bütçesine uygun ve ihtiyacı karşılayabilecek şekilde tasarlandı. Ekim ayında başlayacak projenin 2013 yılı Ekim ayında teslim edilmesi planlanıyor.

"KONUT ALIMINDA DİP NOKTASINDAYIZ"

Makro Torkam İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Türkiye'deki konut sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi. Dereli, "Dünyada mekan ahirette iman' diye bir atasözümüz var. Konut sektörü Türkiye'de genelde bizim insanımızın önem ve değer verdiği bir yatırım aracı ve aynı zamanda yaşam alanı. Türkiye'de konut sektörünün disipline edilmesi, hızla gelişmesi, sosyal konutlar ve nitelikli konutlar ile geniş bir yelpazeye yayılması çok önemli. Konut fiyatlarının artışında önemli olan temel girdilerdir. Malzeme fiyatları dünyadaki genel konjektürden etkileniyor. Özellikle demir ve çimento fiyatları dünyadaki gelişmelere bağlı olduğundan dolayı zaman zaman artışlar gösteriyor. Şu an bu artışların konut fiyatlarını sıkıştırdığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu nedenle tam konuta yatırım yapma zamanı diye düşünüyorum. Gider fiyatlarındaki artış önümüzdeki dönemde konut fiyatlarında artışa neden olabilir. Dünya normlarına baktığımızda, konut almak için inişli çıkışlı dönemlerin dip noktasında yaşıyoruz ve konut almak için tam uygun bir zaman diyebiliriz' diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Konakkale Bosphorus Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement