Cıtex'2014 Ankara Bilişim Fuarı, İzmir'de Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Cıtex'2014 Ankara Bilişim Fuarı, İzmir'de Tanıtıldı

TBD Başkanı Menteş: "Türkiye'nin, AB'nin sayısal pazar koşullarını belirleyecek Sayısal Gündem 2020 programındaki 132 eylem başlığının yarısında uzmanı yok"

20.08.2014 15:31

Türkiye Bilişim Derneğince (TBD) düzenlenecek CITEX'2014 Ankara Bilişim Fuarı, İzmir'de tanıtıldı.

TBD Başkanı Turhan Menteş, Ege Bölgesi Sanayi Odasındaki toplantıda, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Ulusal Bilişim Kurultayı'nın 31'incisinin, "GL events" iş birliğiyle düzenlenecek CITEX'2014 Ankara Bilişim Fuarı ile yapılacağını belirtti.

Etkinliğin, "Sayısal Gündem 2020" ana temasıyla düzenleneceğine değinen Menteş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, Avrupa Birliğinin (AB) sayısal pazar koşullarını belirleyecek Sayısal Gündem 2020 programındaki 132 eylem başlığının yarısında uzmanı yok. Bu ihtiyacı karşılamak için TBD çatısı altında 132 eylem başlığının toplandığı 7 ana hedefte 40'ı aşkın ayrı uzmanlık konusunda, gruplar oluşturuldu. Bu gruplarda, 600'ü aşkın uzman, 2020 yılına kadar gönüllü olarak çalışacak. Etkinliğimizde, Türkiye'nin sayısal gündemine yönelik 2020 yılına kadar izleyeceği strateji, politika ve izlemesi gereken yol haritası, 300'ü aşkın yerli ve yabancı uzman, bürokrat, iş dünyası temsilcisi, akademisyen ve yetkililer tarafından tartışılacak."

"Yaşam Boyu Hizmet Ödülü, Bilişim Hizmet Ödülleri, Bilim Kurgu Öykü Yarışması Ödülleri"nin verileceği, TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması'nın yapılacağı etkinlikte, ayrıca TBD Genç Kurultayı, Programlama Çocuk Oyuncağı ve Oyun Yarışması düzenlenecek.

Etkinlik, 6-9 Kasım'da ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cıtex'2014 Ankara Bilişim Fuarı, İzmir'de Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement