CNN: Genç Kuşak Çin Koleksiyoncuları Farklı - Son Dakika
Güncel

CNN: Genç Kuşak Çin Koleksiyoncuları Farklı

Genç Kuşak Çin Koleksiyoncuları Farklı Michael Xufu Huang, henüz 23 yaşında yeni kuşak Çinli koleksiyonculardan.

02.10.2017 14:32

Daha 16 yaşında Londra'da öğrenciyken sanat koleksiyonculuğuna başlamış. Birkaç yıl sonra Pekin'e dönüp M Woods adlı çağdaş sanat müzesi kurucularından biri olmuş.

Galeride sergilenen Batı ve Çin sanatçılarının eserleri uluslararası çevrelerin ilgisini çekmiş. Huang ve yaşıtı koleksiyoncuların, eskileri gibi, harcayacak paraları var; ama zevkleri, 2000'li yıllarda dünyayı sarsmış olan önceki milyarderlerinkinden epey farklı.

Çinli koleksiyoncular 10 yıl önce öne çıkmayı başlayıp Batılı sanatçıların çok pahalı yapıtlarını almakla ünlendiler. Bunlar arasında, 2006'da, 17,4 milyon dolara Andy Warhol'ün Mao Zedong portresini alan Joseph Lau; bir Picasso'ya 28,2 milyon dolar ödeyen Çin'in en zenginlerinden Wang Jianlin var. Eski taksi şoförü yani milyarder Liu Yiqian'ın bir Modigliani tablosu ödemesi için 170,4 milyon solar ödemesi de dillerde dolaşıyor.

Huang gibi yeni kuşak koleksiyoncular için Batı sanatı çok çekici. Çünkü bunlar genelde dünyanın birçok ülkesinde eğitim almış ve kendini dünya vatandaşı gibi gören Çinli aydınlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CNN: Genç Kuşak Çin Koleksiyoncuları Farklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement