Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulü

Cumhurbaşkanı Gül\'ün Kabulü

Gül'ün, Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi ve Dünya Barışı İçin Güneş Enerjisi Konferansı'na katılan bilim adamları heyetini kabulünde, enerji alanındaki gelişmeler ve yapılması gerekenler ile ülkelerin enerji politikaları ele alındı

17.08.2013 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi ve Dünya Barışı İçin Güneş Enerjisi Konferansı'na katılan bilim adamları heyetini kabulünde, enerji alanındaki gelişmeler ve yapılması gerekenler ile ülkelerin enerji politikalarının ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabulde, Johannes Kepler Üniversitesi Fizikokimya Enstitüsü Direktörü ve Linz Organik Güneş Pilleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi'nin yanı sıra, 1998 yılı Nobel Kimya Ödülü sahibi ve California Üniversitesi Teorik Fizik Enstitüsü Kurucu Direktörü Prof. Dr. Walter Kohn, 2000 yılı Nobel Kimya Ödülü Sahibi ve California Üniversitesi Santa Barbara Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Alan J. Heeger, Ben-Gurion Üniversitesi'nden İsrail Ulusal Güneş Enerji Merkezi Direktörü Prof. Dr. David Faiman, Rochester Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ching Tang, Texas Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Anvar Zakhidov, Osaka Üniversitesi Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Enstitüsü'nden Prof. Shozo Yanagida, Bari Üniversitesi'nden İtalya Kimya Topluluğu İnorganik Kimya Bölümü Başkanı Prof. Michele Aresta ve Harvard Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Biyoloji Bölümü'nden Prof. Daniel George Nocera hazır bulundu.

Kabulde, enerji alanındaki gelişmeler ve yapılması gerekenler ile ülkelerin enerji politikaları ele alındı.

Heyette yer alan Nobel ödüllü bilim insanları, dünya barışı için çok önemli olan böyle bir konferansı himayesine almasından dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e ayrı ayrı teşekkür etti.

Heyetteki bilim insanları kabulde ayrıca Gül'e, konferans çerçevesinde deklare edilen "Dünyanın Barış İçinde ve Demokratik bir Geleceği İçin Güneş Enerjisinin Kullanılması" başlıklı mektubu takdim etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement