Kemer'de Dağda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Dağda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde yürüyüş sırasında dağda yollarını kaybederek jandarmadan yardım isteyen 2 kişi kurtarıldı.

08.05.2014 16:01  Güncelleme: 09:45

Kemer ilçesinde dağda yürüyüş yaptıkları sırada mahsur kalan 2 kişi, Jandarma ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, tatil yapmak için Antalya'ya gelen Volkan Kaymak (32) ve Tansel Yıldırım (35), Salı sabahı Konyaaltı ilçesi Hisarçandır köyünden yürüyüşe çıktıktan 2 gün sonra Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi Delik Dağ mevkisinde yollarını kaybetti.

Suları da tükenen tatilciler, dün akşam saatlerinde yardım istedi. Olay yerine gelen Beldibi Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleriyle rehber Nurettin Ardıç'ın telefon sinyalinden yerlerini tespit ettikleri tatilciler kurtarılarak  Göynük Kanyonu'na indirildi.

Tatilcilerden Tansel Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hisarçandır köyüne araçsız çıktıklarını ve yaklaşık 3 gündür yürüdüklerini söyledi. Bir ara yürüdükleri patika yoldaki işaretleri kaybettiklerini ifade eden Yıldırım, "İşaretleri kaybedince arkadaşım Volkan, Yanık yer mevkisinde biraz panikledi. Daha sonra tekrar işaretleri bulduk. Jandarmaya haber verdik. Yiyecek erzağımız vardı ama su sıkıntısı yaşadık. İnternetten buradaki dere yatağını bulduk" dedi.

Tatilcilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ancak susuz kalmaları nedeniyle yorgun oldukları gözlendi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kemer'de Dağda Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement