Darbe Fırsatçılığıyla Telefon Dolandırıcılığına 1 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Darbe Fırsatçılığıyla Telefon Dolandırıcılığına 1 Tutuklama

Darbe Fırsatçılığıyla Telefon Dolandırıcılığına 1 Tutuklama

UŞAK'ta, telefonla aradığı 3 kişiye kendisini polis olarak tanıtan, bu kişileri isimlerinin darbe girişimine karıştığı yalanıyla korkutan ve yardım edeceğini söyleyip dolandırdığı öne sürülen 23 yaşındaki İ.A., yakalandı.

27.10.2016 18:40

UŞAK'ta, telefonla aradığı 3 kişiye kendisini polis olarak tanıtan, bu kişileri isimlerinin darbe girişimine karıştığı yalanıyla korkutan ve yardım edeceğini söyleyip dolandırdığı öne sürülen 23 yaşındaki İ.A., yakalandı.

Uşak'ta bir hafta önce 3 kişiyi telefonla arayarak, "Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinden adınızın çıkması için acilen para ve göndermeniz gerekiyor" dedi. 3 kişiyi dolandırdığı belirtilen İ.A., güvenlik kameraları ile görüntülendi. Şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, verilen eşkal doğrultusunda kuyumcularla, PTT şubelerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. İ.A.'nın 2 gün önce dolandırıcılıktan elde ettiği 16 çeyrek altın ve 9 tam altını Uşak'ta bir kuyumcuya bozdurduğu ve parasını PTT üzerinden başka bir hesaba havale ettiğini belirledi. İ.A.'nın hafif ticari bir araçla Uşak'tan Afyonkarahisar'a gittiğini tespit eden polis, şüpheliyi bu kentet yakalayarak gözaltına aldı.

İ.A.'nın üzerinde 9 altın bilezik, 9 tam altın, 5 Cumhuriyet altını, 4 altın kolye, 2 altın küpe, 2 çeyrek altın, 2 altın yüzük, 1 Ata Lira, 1 yarım altın ve 1 altın bileklik ele geçirdi. Altınlara el koyan polis, İ.A.'yı Emniye Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk etti. İ.A. sevk edildiği adliyede tutuklandı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılık olaylarında mağdur olmamaları için kamu spotu ve broşür gibi bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın kendisini polis, asker veya savcıyım diyerek telefonla arayan, para veya altın isteyen kişilere kesinlikle itibar etmemelerini, böyle bir durum ile karşılaştıkları taktirde hemen 155 polis imdat ihbar hattını aramalarını istiyoruz."

- Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbe Fırsatçılığıyla Telefon Dolandırıcılığına 1 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement