Dezavantajlı Arkadaşlarına Umut Oldular - Son Dakika
Güncel

Dezavantajlı Arkadaşlarına Umut Oldular

Dezavantajlı Arkadaşlarına Umut Oldular

Ankara'da bir lisede yürütülen ''Artık ben de varım'' adlı projede dezavantajlı arkadaşlarına destek olmak isteyen öğrenciler görev alıyor Projeye katılan öğrenciler adına konuşan Bilici: '...

29.11.2013 13:28

Kazan ilçesindeki bir lisede yürütülen "Artık ben de varım" adlı projede dezavantajlı arkadaşlarına destek olmak isteyen öğrenciler görev alıyor.

İlçedeki Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlanan projenin uygulanmasında sorumluluk alan öğrenciler, çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya olan arkadaşlarının sosyal hayata adaptasyonu ve sağlıklı bir geleceğe adım atabilmeleri için çaba gösteriyor.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan okul müdürü Süleyman Yaldır, Kaymakamlık, Belediye ve Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yürüttükleri projeyle dezavantajlı grupta bulunan ve ailevi, ekonomik, sosyal sıkıntılar yaşayan öğrencilere yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerden gelen talep ve öğretmenlerin yaptığı anketler sonucunda böyle bir çalışmaya karar verdiklerini belirten Yaldır, proje kapsamında ebru, hat, semazenlik, ney, keman, satranç, futbol gibi 12 adet kurs açtıklarını, bu kurslara risk grubunda bulunan öğrencilerin yanında ailelerinin de katılabildiğini ifade etti.

Projeye katılan öğrenciler adına konuşan Hamiyet Bilici de öğrencilerden oluşan "Umutlu Gençlik Grubu"nu  kurduklarını ve projede görev alarak arkadaşlarına umut olduklarını söyledi.

Bilici, proje kapsamında yürütülen kurslara katılan öğrencilerin, burada önemli kazanımlar elde ettiğine değinerek "Arkadaşlarımız kurslarda öğrendikleri sayesinde hem sosyal hayatın bir parçası olarak kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar, hem de gelecekte ailelerine ekonomik katkı sağlayacaklar. Böyle bir projede bulunmak bizler için büyük bir gurur kaynağı, birlikte çalışmanın başarmanın keyfini yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Veysel Beyru da sorunsuz bir toplumun mümkün olmadığını ancak sorunların çözümü için yapılan çalışmaların önemli olduğunu söyledi

Çözüm için toplumun her kesiminden desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Beyru, "Diğer okullara da örnek olmasını diliyorum. Bu proje başarılı oldukça çocuklarımız da ailelerimiz de o kadar mutlu olacaktır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dezavantajlı Arkadaşlarına Umut Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement