Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Batman'da asılsız bomba ihbarı paniğe yol açtıBATMAN Belediyesi'ne bomba olduğu yönündeki ihbar üzerine alarma geçen güvenlik güçleri, belediye personelini dışarı çıkararak, bina içerisinde arama yaptı.

13.03.2017 18:57

Batman'da asılsız bomba ihbarı paniğe yol açtı

BATMAN Belediyesi'ne bomba olduğu yönündeki ihbar üzerine alarma geçen güvenlik güçleri, belediye personelini dışarı çıkararak, bina içerisinde arama yaptı.

Batman Belediyesi'nde öğlen saat, 15.00 ila 16.00 saatleri arasında yapılan bomba ihbarı, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Kısa sürede belediye çalışanlarını binadan tahliye eden güvenlik güçleri, bina içerisinde geniş kapsamlı arama yaptı. İçerde arama yapılırken, dışarıda da zırhlı araçlarla sıkı güvenlik önlemleri alındı. Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan'ın da bizzat yönettiği çalışmalar sonucunda bina içerisinde herhangi patlayıcı bir maddeye rastlanmadı. Bir saar süren arama çalışmalarının ardından belediye çalışanları görevlerinin başına döndü.

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi binası önünde park halindeki plakasız bir aracı fark eden vatandaşlar, polise ihbarda bulundu. Bölgeye gelen bomba imha uzmanları da, yol kenarındaki bazı araçları olduğu yerden kaldırdı. Plakasız aracı daha sonra çekiciyle kaldıran ekipler, kısa süreli aramadan sonra güzergahı trafiğe açtı. Araç daha sonra güvenlik görevlilerince incelenmek üzere araç parkına çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Park halindeki aracın görüntüsü

-Belediye personeli dışarıda beklerken

-Belediye önünde alınan güvenlik önlemlerin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

================================================

Temizlik için Melen Çayı'na indirilen iş makinesi battı

BATMA ANI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde, turizme kazandırılması planlanan Melen Çayı'nı temizlemek için suya indirilen iş makinesi devrilerek batarken operatör kurtuldu.

Akçakoca Belediyesi, Melen Çayı'nın 8 kilometrelik bölümünde temizlik çalışması başlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden getirilen iş makinesi, temizlik için suya indirildi. Operatörün temizliğe başladığı sırada eskavatörün dengesi bozularak batmaya başladı. Operatör Yılmaz Arıcan, ters dönen iş makesinin üzerine çıktı. Bir süre iş makinesinin üzerinde bekleyen Arıcan, getirilen balıkçı teknesiyle alınarak kıyıya çıkarıldı. Daha sonra iş makinesinin kurtarılması için vinçle çalışma başlatıldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Melen Çayı'nın turizme kazandırılması olduğunu söyledi. İş makinesinin suya indirilmesi sırasında istenmeyen bir kaza olduğunu ifade eden Başkan Yemenici, "Üzücü bir olay yaşadık, ama önemli bir şey yok. Operatör arkadaşımız yara almadan kurtuldu çok şükür. Arkadaşlarımız vinç yardımı ile ekskavatörü karaya çekecek. Teknik arızalar giderildikten sonra çalışmalarımız devam edecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Batma anı

Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

==================================================

Kavgada sağ gözünü kaybetti

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde 26 yaşındaki Emin Keskin, 5 kişinin saldırması sonucu bir gözünü kaybetti. Polis tarafından gözaltına alınan 5 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken kavga anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen 7 Mart'ta sahildeki kafenin önünde meydana geldi. Kafenin önünde bir arkadaşıyla oturan Emin Keskin, iddiaya göre daha önce aralarında husumet bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Muşta ile sağ gözüne vurulan Emin Keskin, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Emin Keskin'in, aldığı darbe ile sağ gözünün görme yetisini kaybettiği belirlendi.

Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan H.T., A.G., A.F., A.T. ve A.G., poliste susma haklarını kullanırken, sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hastanede tedavisi devam eden Emin Keskin, arkadaşıyla sohbet ederken 5 kişinin yanına yaklaştığını söyleyerek, "İçlerinden bir tanesi 'Emin kardeşim ne haber?' dedi. Ben de, 'İyi kardeşim' dedim. Sonra aralarından birisi 'O ne biçim iyi kardeşim demek' diyerek saldırdı. Diğerleri de saldırdı. Gözüme sert bir cisimle vurdular. Şu anda sağ gözümü kaybettim. Bu kişilerden şikayetçiyim" dedi.

KAVGA ANI GÖRÜNTÜLENDİ

Kavga anı ise kafenin güvenlik kamerasına yansıdı. Arkadaşlarıyla sigara içen Emin Keskin, yanlarına gelen bir grupla konuşuyor. Ardından saldırdıkları Keskin'i vurarak yere düşürküleri görülen grup daha sonra olay yerinden ayrılıyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Emin Keskin

-Emin Keskin ile röp.

-Emin Keskin'in kafe önünde arkadaşıyla sigara içmesi

-Kalabalığın Emin Keskin ile arkadaşına vurmaları

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement