Dink Soruşturmasında Kritik İsim İfadeye Çağrıldı - Son Dakika
Güncel

Dink Soruşturmasında Kritik İsim İfadeye Çağrıldı

Dink Soruşturmasında Kritik İsim İfadeye Çağrıldı

Hrant Dink soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ı ifadeye çağırdı.

08.12.2014 15:30  Güncelleme: 16:53

Hrant Dink soruşturmasını geçtiğimiz günlerde olayın faili Ogün Samast'ın tanık olarak ifade vermesinden sonra bir sıcak gelişme daha yaşandı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ı ifadeye çağırdı.

REŞAT ALTAY KİMDİR?

Eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay daha önce İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı ve yine Bursa, Gaziantep ve Kırklareli Emniyet müdürlükleri yaptı. Çetelerle mücadelesi ile tanınan Altay, sert bir imaja sahip.

Altay'ın kurum içindeki otoritesi de üst düzeyde. Yardımcılarına ve Şube Müdürlerine görev veren ve sonucunu mutlaka almak isteyen Altay, her gittiği ilde çetelerle mücadeleye ve istihbarat çalışmalarına ağırlık verdi. Altay'ı Trabzon'a İçişleri Bakanı Aksu asayişe kesin çözüm için bizzat görevlendirdi. Altay, Erzincan doğumlu.

OGÜN SAMAST "TANIK" SIFATIYLA DİNLENDİ

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen soruşturma kapsamında "tanık" olarak ifadesine başvurulan Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın, cinayetle ilgili ilk kez, bugüne kadar ismi geçmeyen üçüncü bir kişiden bahsettiği öğrenildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından yürütülen soruşturmada bugün, cinayetin faili olduğu gerekçesiyle 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast, "tanık" sıfatıyla dinlenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dink Soruşturmasında Kritik İsim İfadeye Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • misafir: inşallah gerçek vatan hainleri ortaya çıkarılır 3 0 Yanıtla

Advertisement