Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Diyarbakır'a yapacağı ziyaret nedeniyle kent genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Diyarbakırlılar, Erdoğan'dan yeni müjdeler bekliyor.

27.05.2016 12:14  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Diyarbakır'a yapacağı ziyaret nedeniyle kent genelinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Farklı noktalarda kurulan uygulama noktalarından geçen bazı araçlar didik didik aranıyor.

116 PROJENİN AÇILIŞINA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Diyarbakır Valiliği önünde 116 projenin açılış törenine katılacak olması nedeniyle kentte seferberlik ilan edildi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Bombalı araç ihbarı nedeniyle yaklaşık bir aydır geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, bu çerçevede karakollar ile valilik binası önünün trafiğe kapatılıp beton bloklar yerleştirildiği kentte güvenlik tedbirleri arttırıldı.Kentteki bazı bölgelerde uygulama noktaları oluşturulurken, polis noktalardan geçen şüpheli araçları didik didik arıyor.

"MÜJDELİ HABERLER BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişini sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise, yeni müjdeler bekliyor. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Cumhurbaşkanı'nın gergin ortamda ve Sur'da yaşanan olaylardan sonra kente yapacağı ziyaretin hem bölge hem de Diyarbakır açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.

"MESAJLARI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Turgut Özeren adlı vatandaş, Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'a gelişini büyük bir heyecanla beklediklerini ifade ederek, "Son aylarda özellikle Sur'da ve bölgenin genelinde olan terörden dolayı halkımız çok ciddi sıkıntılar içerisindeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve yeni görevine başlayan Başbakanımızın ikisinin bir arada Diyarbakır'a gelmesi başta Diyarbakır halkı olmak üzere bölge halkında çok büyük heyecan oluşturmaktadır. Terörden zarar gören Sur mağdurlarıyla ilgili yapacağı söylemleri dört gözle beklemekteyiz. Diyarbakır olarak Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşılayacağız. Onun bize vereceği mesajları dört gözle bekliyorum" diye konuştu.

"DİYARBAKIR TERÖRÜN ARKASINDA DEĞİL"

Ömer Azak, Diyarbakırlılar'ın terörü hiçbir şekilde desteklemediğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Özellikle son olaylardan sonra Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın gelişiyle Diyarbakır'da bir heyecan oluştu. Özellikle Dürümlü'de yapılan katliam sonucu Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yapacağı ziyaretle halkın yanında olduğundan dolayı Diyarbakırlı olarak gurur verici. Terörü Diyarbakır halkı hiçbir şekilde desteklemiyor, arkasında değil. Devletine, milletine güvenmektedir."

"CUMHURBAŞKANI OYUNLARI BOZACAK"

Serdar Yıldız adlı vatandaş ise, ekonomik ve sosyal olarak bölgenin çökertildiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bölgemizde maalesef çok büyük sorunlar oluştu. Bu sorunların da üstesinden hükümet ve Cumhurbaşkanımızın geleceğini ve bölgemize bir umut olarak da cumartesi günü gelişiyle ilgili içerimizde bir heyecan olduğunu belirtmek istiyorum. Diyarbakır küçümsenecek bir il değildir. Maalesef bütün oyunlar Diyarbakır'da oynanıyor. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişiyle bu oyunların bozulacağına inanıyoruz."

Diyarbakır\'da Cumhurbaşkanı Seferberliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement