Diyarbakır'da Silahlı Kuyumcu Soygunu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Silahlı Kuyumcu Soygunu

Diyarbakır\'da Silahlı Kuyumcu Soygunu

Diyarbakır'da yüzleri maske ile kapalı ve silahlı 2 kişi girdikleri kuyumcuda işyeri sahibinin başına tabanca kabzası ile vurup yaralayarandı.

29.11.2014 00:21  Güncelleme: 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yüzleri maske ile kapalı ve silahlı 2 kişi girdikleri kuyumcuda işyeri sahibinin başına tabanca kabzası ile vurup yaralayarak 3 kilo altın alarak kaçarken, komşu esnaflarca fark edilip durdurulmak istendi. Soyguncuların tabanca ile ateş açması üzerine bir esnaf da soygunculara tabanca ile ateş açarak karşılık verdi. Soyguncular kayıplara karışırken, görgü tanıkları bir soyguncunun açılan ateşte yaralandığını söyledi.

Olay Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Sağlık Ocağı Caddesi üzerinde bulunan Cuma Gürbüz'e ait kuyumcuda akşam saatlerinde meydana geldi. Yüzleri maske ile kapalı ve ellerinde tabanca bulunan 2 soyguncu, kuyumcuya girerek, işyeri sahibi Cuma Gürbüz'den altınları vermesini istedi. Gürbüz, direnip altınları vermek istemeyince soyguncular, Gürbüz'ün başına tabanca kabzası ile vurarak yaraladı. Soyguncular vitrindeki altınları aldıktan sonra komşu esnaflar işyerinden gelen sesler üzerine kuyumcuya yöneldi.

Kuyumcudan çıkan soyguncular kendilerini yakalamak isteyen esnafların üzerine tabanca doğrulttu. Bunun üzerine bazı esnaflardan üzerlerindeki tabancaları çıkarınca, soyguncular kaçarken ateş açtı. Bunun üzerine esnaflarda soygunculara ateş açtı. Soyguncuların açtığı ateşte ölen ya da yaralanan olmazken, görgü tanıkları esnafların açtığı ateşte 1 soyguncunun yaralandığını söyledi. Soyguncular kaçarak izlerini kaybettirirken, görgü tanıkları iki soyguncunun kuyumcuya girdiğini birinin de dışarıda gözcülük yaptığını belirtti.

Soygunun ardından olay yerine özel harekat ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi. Polis, kaçan soyguncuları yakalamak için geniş çaplı operasyon düzenledi. Soyguncuların başına tabanca kabzasıyla vurup yaraladığı kuyumca Cuma Gündüz, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Silahlı Kuyumcu Soygunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement