Emniyet Görevlileri Hakkındaki Dinleme Davası - Son Dakika
Güncel

Emniyet Görevlileri Hakkındaki Dinleme Davası

Kimi soruşturmalara ait telefon dinlemelerini imha etmedikleri ve çoğalttıkları iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Başkanı Cihangir Çelik'in de aralarında bulunduğu 20 emniyet mensubu hakkında "Kanunen yok edilmesi gereken verileri yok etmemek" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma" suçlarından açılan davanın görülmesine başlandı.

10.11.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimi soruşturmalara ait telefon dinlemelerini imha etmedikleri ve çoğalttıkları iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Başkanı Cihangir Çelik'in de aralarında bulunduğu 20 emniyet mensubu hakkında "Kanunen yok edilmesi gereken verileri yok etmemek" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma" suçlarından açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Hakim, duruşma kapalı yapılmamasına karşın AA muhabirlerinden salondan dışarı çıkmalarını istedi.

Edinilen bilgiye göre sanıklar, savunmalarında suçlamaları kabul etmedi ve duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Davada, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Başkanı Cihangir Çelik ve eski Altındağ İlçe Emniyet Müdürü Adem Yalçınkaya ile emniyet mensupları Çelebi Özkan, Raşit Ateş, Mürsel Yılmaz, Azmi Karadaş, Osman Kazanç, Bilal Topçu, Yüksel Türkal, Fikret Alaca, Ali Aydın, Şerif Ali Turgut, Şener Derin, Ufuk Demirbaş, Selçuk Doğuş, Ali Doğanay, Mehmet Zeki Aygümüş, Emre Murat Korkmaz, Ayhan Ertuğrul ve Okan Tüncal yargılanıyor.

Sanıkların, 2005-2012 yıllarında silinmesi gereken önleme dinleme kayıtlarını yok etmeyerek, "Kanunen yok edilmesi gereken verileri yok etmemek" ve "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma" suçlarını işledikleri savunuluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Görevlileri Hakkındaki Dinleme Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement