Enerji Verimliliği Derneği'nin Yeni Şubesi Bartın'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Enerji Verimliliği Derneği'nin Yeni Şubesi Bartın'da Açıldı

Enerji Verimliliği Derneği, Mayıs ayı başında açılışını yaptığı Van Şubesi'nin ardından, Bartın'da şube açtı. Derneğin şube sayısı, Bartın'da açılan şubeyle beraber 16 oldu.

30.05.2015 16:49

Nitelikli teknik altyapısı ve güçlü yönetimi ile başarılı kampanyalar ve etkinlikler düzenleyerek toplum üzerinde enerji verimliliği konusunda kısa zamanda farkındalık oluşturmayı başaran Enerji Verimliği Derneği'nin yeni şubesi Bartın'da açıldı.

Doğal enerji kaynakların kıtlığı, enerjiye olan talebin artışı ve hammadde fiyatlarındaki yükselmeler sonucunda bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de enerjinin daha verimli kullanılmasına yönelik önlemler gündeme gelmekte. Ülkemizde enerji verimliliği konusunda Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Ulaşım ve Enerji Verimli Sanayi'den oluşan Enerji Takımı ile Türkiye'nin dört bir yanında etkin projeler gerçekleştiren Enerji Verimliliği Derneği çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş: "Yapılan hesaplamalara göre verimlilik sağlanırsa; elde edilen tasarrufun değeri, enerji kaynaklarımızdan üretebileceğimiz enerjiden daha fazladır."

Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş açılışta yaptığı konuşmada "Bugün burada 16. Şubemiz olan Bartın Şubemizin açılışı için bir araya geldik. Derneğimizin bir kolunun da Bartın'da olmasından büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Ülkemiz İthalat kaynaklarının en önemli kalemi Enerji'nin daha az tüketilebilmesi için Enerji verimliliğinin alternatif bir enerji kaynağı olduğu gerçeği hepimizin gündeminde olmalı." diye konuştu.

"Yapılan hesaplamalara göre verimlilik sağlanırsa; elde edilen tasarrufun değeri, enerji kaynaklarımızdan üretebileceğimiz enerjiden daha fazladır. Yani verimlilik çok önemli bir unsurdur. Çünkü; 1 Birim mal üretebilmek için bizler gelişmiş ülkelere göre 3 katı daha fazla enerji harcıyoruz." diyen Adnan Ersoy Ulubaş, Dernek olarak; Türkiye'yi kuzeyden güneye, doğudan batıya dolaşarak enerji verimliliği konusunda toplum bilincini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ve Enerji Takımı ile birlikte bu toplumsal bilincin her kesimde oluşabilmesi için ise farklı farklı projelere imza attıklarını belirtti.

Enerji Verimliliği Derneği Bartın Şube Başkanı Mehmet Kemik de, yaptığı açılış konuşmasında"İlimizde açılan bu şubeyle beraber enerji verimliliği adına daha sistematik çalışmalar yapabilmemiz mümkün olabilecektir. Ülkemizdeki enerji verimliliği çalışmalarında bizim de katkımızın olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enerji Verimliliği Derneği'nin Yeni Şubesi Bartın'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement