Engelliler, Kendi Günlerinde de Engelleri Aşamadı - Son Dakika
Güncel

Engelliler, Kendi Günlerinde de Engelleri Aşamadı

Engelliler, Kendi Günlerinde de Engelleri Aşamadı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Kaymakam Hasan Özyiğit'i ziyaret etmek isteyen İskenderun Engelliler Spor Kulübü'nün üyeleri, kaymakamlık binasında engelli rampası olmadığı için tekerlekli sandalyeleriyle binaya giremedi.

03.12.2015 16:23

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Kaymakam Hasan Özyiğit'i ziyaret etmek isteyen İskenderun Engelliler Spor Kulübü'nün üyeleri, kaymakamlık binasında engelli rampası olmadığı için tekerlekli sandalyeleriyle binaya giremedi. Bunun üzerine Kaymakam Özyiğit engellilerin yanına geldi.

3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle bir grup engelli, Atatürk Anıt Alanı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra bir konuşma yapan İskenderun Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Ümit Özmen, bugünün herkes tarafından bilinmesine rağmen herhangi bir yetkilinin kendilerini hatırlamadığını belirterek şunları söyledi:

"Arkadaşlarla toplanıp günümüzü anmak, kutlamak istedik. Fakat burada gördüğünüz 15 kişinin dışında herhangi bir büyüğümüz, mülki amirimiz, sorumlularımız hiçbir yetkilimiz şu anda burada bulunmuyor. Biz de buradaki tören sonrası bizzat kendimiz ziyaret edeceğiz. Belki her gün önemlidir ama bugün Dünya engeliler günü için en azından İskenderun'dan bir yetkili büyüğümüzü burada görmek hepimizi onura ederdi. Bu buruk sevinç buradaki sporcu arkadaşlarım da dahil hiçbir arkadaşımın moralini bozmadan yoluna devam ettikleri için bütün arkadaşlarımı alkışlıyorum."

ENGELİLİLER DIŞARIDA KABUL ETTİ

Engelliler daha sonra İskenderun Kaymakamlığı'na geçerek Kaymakam Hasan Özyiğit'i makamında ziyaret etmek istedi. Ancak binada engelli rampası olmadığı binaya giremediler. Bunu duyan Kaymakam Özyiğit, dışarı çıkıp hepsiyle tek tek tokalaştı. Misafirlerini bina dışında kabul etmek zorunda kalan Özyiğit, engellilerin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hepimizin gayesi günlük hayatınızı kolaylaştırmak yaşanabilir hale getirmek. Hayattan zevk almak bununda en önemli vasfı sevgiyi hayatın merkezine koymak. Hakikaten ülkemizde engelli vatandaşlarımıza kardeşlerimize çok ciddi yasal düzenlemeler yapılmakta. Çok ciddi anlamda sosyal kültürel haklar biliyorsunuz parlamentomuzdan yasallaştı. Bunlar da ortak yaşamda yerine getirilince biz uygulayıcılar olarak da bu kanunları yasaları uygulanmasını sağlamak olacak."

Ümit Özmen ise, Kaymakam Özyiğit'e kulüp hakkında bilgi vererek, "İskenderun Engelliler Spor Kulübü olarak şu anda Türkiye'de bir ilçe de olan tek birinci ligi takımıyız. Şu anda dördüncü sıradayız. Eğer işler yolunda giderse bu takım 4 ay sonra süper ligde olacak" dedi.

FOTOGRAFLI - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler, Kendi Günlerinde de Engelleri Aşamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement