Enka Kültür Sanat Buluşmaları'nda Brecht Şöleni - Son Dakika
Güncel

Enka Kültür Sanat Buluşmaları'nda Brecht Şöleni

Enka Kültür Sanat Buluşmaları\'nda Brecht Şöleni

26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, Tiyatro Adam'ın Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı oyunuyla başladı.

05.02.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelenekselden çağdaşa tüm sanat anlayışlarına 26 yıldır ev sahipliği yapan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları'nda Sanat Uzun Hayat Kısa! Şubat ve Mart ayları boyunca birbirinden değerli tiyatro oyunlarına sahnesini açacak olan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 4 Şubat Salı akşamı epik tiyatronun klasikleşmiş bir oyunuyla başladı.

Epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht'in yazdığı ve Ümit Aydoğdu yönetmenliğinde Tiyatro Adam'ın sahnelediği Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı, 26. ENKA Kültür Sanat Buluşmaları'nın ilk oyunu oldu. Bertolt Brecht'in 2. Dünya Savaşı sürerken Hitler'in iktidara yürüyüş öyküsünün alegorisi olarak kaleme aldığı oyunun müzikleri, oyuncular tarafından a capella olarak seslendiriliyor. Sekiz oyuncunun 36 farklı karakteri dönüşümlü olarak canlandırdığı oyun, ENKA seyircisi tarafından büyük alkış aldı.

6 Şubat Perşembe akşamı, yine ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sinemadan tiyatro diline çevrilen ender yapıtlardan biri olan "Rain Man", Tiyatro Keyfi'nin beğenilen performansı ile ENKA Kültür Sanat Buluşmaları'na konuk olacak.

26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, "Sanat uzun, hayat kısa" sloganıyla, 12 etkinlikte, 52 sanatçı ile 4 Şubat – 25 Mart 2014 tarihleri arasında seyircisiyle bir araya gelecek. Program için www.facebook.com/enkakultur ve twitter.com/enkakultur adreslerini takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enka Kültür Sanat Buluşmaları'nda Brecht Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement