Haşdi Şabi ve Peşmerge Arasındaki Çatışmaların Bilançosu Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Haşdi Şabi ve Peşmerge Arasındaki Çatışmaların Bilançosu Belli Oldu

IKBY'deki bağımsızlık referandumu sonrası Haşdi Şabi ve Peşmerge arasında çıkan çatışmalarda 60 Peşmergenin öldüğü, 150 Peşmergenin de yaralandığı ortaya çıktı.

05.11.2017 19:27  Güncelleme: 22:59

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Erbil ve Bağdat arasında herhangi bir anlaşmanın sağlanmadığını belirterek, Haşdi Şabi ile çıkan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

Yaver, şimdiye kadar 60 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini, 150'sinin de yaralandığını söyledi.

16 EKİM'DEN SONRA ÇIKAN ÇATIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Yaver, Erbil kentinde düzenlediği basın toplantısında, Erbil ve Bağdat arasında 16 Ekim'den bu yana devam eden askeri gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Erbil ve Bağdat arasında sınır kapılarının teslimi ve tartışmalı bölgelerin tamamından Peşmerge'nin çekilmesine ilişkin herhangi bir anlaşmanın sağlanmadığını vurgulayan Yaver, 16 Ekim'den bu yana Kerkük ve çevre bölgelerinden Haşdi Şabi ile çıkan çatışmalarda 60 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini 150'sinin de yaralandığını bildirdi.

"MÜZAKEREDEN YANAYIZ"

IKBY'nin hiçbir şekilde savaştan yana olmadığına değinen Yaver, "Sorunların müzakere ve görüşmelerle çözülmesinden yanayız. IKBY hükümeti de tüm beyannamelerinde sorunların çözümünün diyalogla yapılabileceğini defalarca belirtti." dedi.

Yaver, çatışmanın sorunları daha da derinleştireceğini belirterek, bunun beraberinde yıkım getirdiğini kaydetti.

Haşdi Şabi ve Peşmerge Arasındaki Çatışmaların Bilançosu Belli Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haşdi Şabi ve Peşmerge Arasındaki Çatışmaların Bilançosu Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement