Erdoğan'ın Sözleri İspanyol Medyası'nda - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Sözleri İspanyol Medyası'nda

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın '1'inci Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı, Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti açıklaması İspanya'da yankı buldu.

16.11.2014 15:17

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın '1'inci Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı, Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti açıklaması İspanya'da yankı buldu.

El Pais gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü ettiği, 'Amerika kıtasını 1178 yılında Müslüman denizciler keşfetti' tezinin yeni olmadığını İslami yazarların bir Çin belgesine dayandırarak bu iddayı daha önce de gündeme getirdiklerini yazdı. Gazete ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini kanıtlamaya davet ederek, Amerika kıtasında yapılan kazılarda Kolomb öncesi herhangi bir cami kalıntısına rastlanmadığını, şayet var ise de bunun belgelenmesini istedi.

Gazete, Kolomb'un günlüğünde asla Küba'da dağın tepesinde görülen bir camiden söz etmediğini ve dönemin filozof ve dini adamlarından biri olan Bartolome de las Casas'ın Kolomb ile ilgili yazdığı bir hikayede Küba için "Bir dağ gördüm dağın üzerinde zarif bir camiye benzeyen ufak bir tepecik var" diye yazdığını hatırlattı. Gazete, "Bu sözler sadece bir dini adamın kurgulayarak yazdığı masaldan ibarettir gerçeği yansıtmamaktadır" görüşlerine de yer verdi.

Erdoğan'ı 'Gerçeklerden uzak bir lider' olarak da tanımlayan El Pais, Cumhurbaşkanı'nın Finlandiya'ya yaptığı bir ziyarette Başbakan Jyrki Katainen'a aynen Türklere söylediği gibi Finliler'in de 3 veya daha fazla çocuk sahibi olması tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kolomb ile ilgili söylediği sözler, İspanya'da sosyal medyada en fazla tartışılan konuların başında geldi. İspanyollar, Erdoğan'ın sözlerini ciddiye almadıkları yönünde paylaşımlarda bulundu. 'Amerika'yı kimin keşfettiğine' dair iddialar  Güney Amerikalılar'ın da ilgisini çekti. Arjantin'den, Meksika'ya, Brezilya'dan Venezüela'ya kadar çok sayıda gazete Erdoğan'ın sözlerine geniş yer verdi. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Sözleri İspanyol Medyası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement