Erzincan Erzincan- Sivas Karayolunda Ulaşım Durdu - Son Dakika
Güncel

Erzincan Erzincan- Sivas Karayolunda Ulaşım Durdu

Erzincan Erzincan- Sivas Karayolunda Ulaşım Durdu

Etkili olan kar ve tipi nedeniyle doğu ile batıyı birbirine bağlayan Erzincan- Sivas karayolu Kızıldağ geçinde ulaşıma kapandı.

07.01.2015 18:03

Etkili olan kar ve tipi nedeniyle doğu ile batıyı birbirine bağlayan Erzincan- Sivas karayolu Kızıldağ geçinde ulaşıma kapandı. Erzincan- Sivas karayolunun 30'uncu kilometresinde olan Sakaltutan Geçidinde de ulaşım sık sık durma noktasına geliyor. Sakaltutan ve Kızıldağ geçitlerinde çok sayıda TIR ve kamyon yolda kaldı. Yaklaşık 24 saatten beri ulaşımın aksadığı Erzincan- Sivas karayolunun Kızıldağ geçidinde tamamen kapanması üzerine Ankara yönüne gitmek isteyenlere 'dere yolu' olarak bilinen Refahiye, Şuşehri ve Tokat üzerinden izin veriliyor. Ayrıca, Erzincan'dan Kelkit üzeri Karadeniz'e açılan karayolunda Pösge Dağı geçit vermiyor. Trafik polisleri, Erzincan'dan Sivas ve Gümüşhane yönlerine gidecek taşıtlara izin vermiyor. Yola çıkmakta endişeli olan TIR ve kamyon sürücüleri, dinlenme istasyonlarında kar ve tipinin durmasını bekliyor.

Öte yandan Erzincan ve ilçelerinde bugün başlayan ilk ve orta dereceli okullardaki tatil bir gün daha uzatıldı. Ayrıca tipi ve kar yağışı yüzünden yollarda mahsur kalan sürücüler ile yolculara Türk Kızılayı Erzincan Şubesi kumanya dağıtıldı. Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata bir ay önceden hazırlık yaptıklarını belirterek "Erzincan'ın Sakaltutan geçidinde sürücü ve yolculara 200 kumanya dağıttık" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan Erzincan- Sivas Karayolunda Ulaşım Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement