Eski Başbakan Tansu Çiller'in Evinden Hırsızlığa 1 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Eski Başbakan Tansu Çiller'in Evinden Hırsızlığa 1 Gözaltı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, biri eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e ait çiftlik ile bir başka çiftlik ve bir butik otelden hırsızlık yapıp kayıplara karışan şüphelilerden biri yakalandı.

08.05.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, biri eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e ait çiftlik ile bir başka çiftlik ve bir butik otelden hırsızlık yapıp kayıplara karışan şüphelilerden biri yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü, iki kişinin de arandığı belirtildi. Başlarında kadın çorabı bulunan kimliği belirsiz iki kişi, geçen Cuma günü, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in Kirazlı yolu üzerindeki çiftliğine girdi. Tansu Çiller'in uyuduğu sırada odasından gerçekleştiği belirtilen hırsızlıkta, yaklaşık 6 bin dolar nakit ve ziynet eşyası çalındı. Şikayet üzerine polisin aradığı şüpheliler, 3 gün sonra aynı mevkide bulunan beyaz eşya satıcısı Adnan Sarıdedeoğlu'nun da çiftliğine girdi. Odasına giren hırsızları fark eden Adnan Sarıdedeoğlu ile hırsızlar arasında, arbede yaşandı. Adnan Sarıdedeoğlu'nun sese uyanan oğlu Aybars Sarıdedeoğlu'nu karşısında gören hırsızlar kaçtı. Boğuşma anında aldığı yumruk darbesiyle hafif yaralanan Sarıdedeoğlu, şikayetçi oldu. Geçtiğimiz Pazartesi günü yine aynı bölgede bulunan Kuşadalı turizmci Orhan Özbaş'a ait Bakkhos Guesthause Kuşadası butik otele giren hırsızlar, kendilerini fark eden bekçi 36 yaşındaki Mutlu Eskici'yi yaralayıp kaçtı. Tedaviye alınan Eskici'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN BELİRLENDİ

10 gün içinde gerçekleşen hırsızlıklar üzerine polis, bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelilerin kaçarken bindikleri otomobilin plakasını tespit eden polis ekipleri, aracın kiralık olduğunu belirledi. Otomobili kiralayan kişinin kimliğini de tespit eden polis, dün saat 23.30 sıralarında, Söke İlçesi'nde saklanan hırsızlıktan sabıkalı S.Ö.'nün evine baskın düzenledi. Tabancasıyla yakalanan S.Ö., Kuşadası İlçe Emiyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hastanede tedavisi süren Eskici'nin, hırsızlık şüphelisi S.Ö.'yü fotoğrafından teşhis ettiği kaydedildi. S.Ö.'nün sözlü ifadesinde, bekçi ile boğuşma anında bir arkadaşının av tüfeğinden çıkan saçmalarla yüzünden yaralandığını söylediği belirtildi. Olayla ilgili 2 kişinin daha arandığını belirtilirken, SÖ.'nün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceğini bildirildi.

Latif SANSÜR/ KUŞADASI (Aydın), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Başbakan Tansu Çiller'in Evinden Hırsızlığa 1 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement