Eski Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın Yargılandığı Davada Karar - Son Dakika
Güncel

Eski Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın Yargılandığı Davada Karar

Eryılmaz ile bazı belediye çalışanlarının, "belediye hak edişlerini ödemeyerek görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla yargılandığı davanın zaman aşımı dolayısıyla düşürülmesine karar verildi.

11.03.2014 13:08

Eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile bazı belediye çalışanlarının, "belediye hak edişlerini ödemeyerek görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla yargılandığı davanın zaman aşımı dolayısıyla düşürülmesine karar verildi.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan Necati Yılmaz, Mustafa Gündüz ile eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın avukatı Ceyhan Mumcu katıldı.

Eryılmaz'ın katılmadığı duruşmada, mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ercan Başaran, sanıklar hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan açılan kamu davasında gerekli incelemenin yapıldığını kaydetti.

Toplanan deliller sonucunda Eryılmaz ve belediyede görevli kişilerin tahakkuk işlemi yapılmış hak edişleri zamanında ödemeyerek belediyenin zararına neden olduklarının iddia edildiğini belirten Başaran, söz konusu ödemenin nihai olarak 8 Eylül 2004'de yapılması gerektiğini, suç tarihinin de bu tarih olduğunu ve sanıkların buna göre cezalandırılması gerektiğini  ifade etti.

Başaran, sanıkların lehine olan TCK'nın 765 sayılı yasanın ilgili maddeleri nedeniyle zaman aşımına uğradığını ve davanın düşürülmesini talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklar ile sanık avukatı da mütalaaya katıldıklarını beyan etti.

Hakim Ahmet Karpuzcu, sanıklar Eryılmaz, Yılmaz ve Gündüz hakkında "görevi kötüye kullanmak suçundan açılan kamu davasının" zaman aşımından düşürülmesine karar verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın Yargılandığı Davada Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement