Eskişehir'de Cam Fabrikasındaki Su Baskını - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Cam Fabrikasındaki Su Baskını

Eskişehir Valisi Tuna, kentte dün yaşanan sağanak sonrasında Organize Sanayi Bölgesi'nde bir cam fabrikasında yaşanan su baskınıyla ilgili açıklama yaptı.

18.09.2014 16:11  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, kentte dün yaşanan sağanak sonrasında Organize Sanayi Bölgesi'nde bir cam fabrikasında yaşanan su baskınıyla ilgili olarak, "Organize Sanayi'nin bu konuda bir ihmali var mı yok mu veya bundan sonrası için, yeni felaketler yaşanmaması için alınacak tedbirler var mı, bunların hepsi değerlendirilecek" dedi.

Tuna, Organize Sanayi Bölgesi'nde su baskının yaşandığı cam fabrikasında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

AA muhabirine konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Tuna, "17 Eylül tarihinde bölgede yoğun bir yağış meydana geldi. İlimizde de Organize Sanayi Bölgesi'nde bir sel felaketi yaşadık. Can kaybı olmaması bizim için çok büyük kazanç ama ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarından bir fabrikamız bu selden olumsuz etkilendi. Şu an fırınların olduğu bölgeye 70-80 bin metreküp civarında su dolmuş vaziyette, onun tahliyesiyle uğraşıyoruz. Temennimiz en az zararla bunun atlatılması. Bu suyun tahliye edilmesi için çalışıyoruz ki bir an önce fabrikamız tekrar üretimine başlasın hem ihracat yapabilelim hem de işçilerimiz çalışmaya başlasınlar" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde diğer kuruluşlarda önemli bir hadise yaşanmadığına dikkati çeken Tuna, şunları kaydetti:

"Bu maalesef bir afet. Lokal anlamda çok hızlı bir yağış. Sadece belli bir bölgeyi etkiledi. Eskişehir'in genelini de etkileyebilirdi. Buna şükrediyoruz. Fabrika için hızlı bir şekilde bütün güçlerimizi, kamu kuruluşları ve diğer imkanları seferber ederek, bu suyun tahliye edilmesine çalışıyoruz. Gerekli tedbirleri arkadaşlarımız almış durumda, konuyu yakından izliyoruz. İlerleyen aşamalarda tekrar kamuoyunu bilgilendireceğiz."

-"Pompa getirtmek için girişimlerde bulunduk"

Dışarıdan ekipman desteği alınması konusunda da görüşmeler yapıldığını dile getiren Tuna, şöyle konuştu:

"Eldeki ekipmanlar yetersiz olduğu için suyu tahliye etmede, daha güçlü pompalar getirme ihtiyacı ortaya çıktı. Oda bir çok kuruluşta yok bunun da piyasadan kiralanması gerekiyor. O da büyük şehirlerden İstanbul, İzmir gibi illerden temin edilmesi gerekiyor. Bu da bir zaman meselesi şu anda onunla ilgileniyoruz. AFAD'ın İstanbul'da bu konuda güçlü bir pompası varmış, DSİ'nin de Antalya bölgesinde güçlü bir pompası var onların getirilmesi de 6-8 saatten önce mümkün görünmüyor. Biz yine de bunları getirmek için girişimlerde bulunduk."

"Fabrikanın konuşlandığı yer, arazi yapısı, buralarda bir ihmal var mıdır, yok mudur bunların hepsi araştırılıyor bir taraftan" diyen Tuna, şu ifadeleri kullandı:

"Araştırılacak, çalışılacak, bir rapor hazırlanacak. Organize Sanayi'nin bu konuda bir ihmali var mı yok mu veya bundan sonrası için, yeni felaketler yaşanmaması için alınacak tedbirler var mı, bunların hepsi değerlendirilecek. Temennimiz olmasaydı ama bundan dersler çıkarmak, muhtemel olası felaketleri önlemekte elimizde diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AFAD İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve fabrika çalışanları, su baskının zarar verdiği bölgelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Cam Fabrikasındaki Su Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement