Eskişehir'de Uluslararası Cam Festivali - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Uluslararası Cam Festivali

Eskişehir\'de Uluslararası Cam Festivali

Eskişehir'de Uluslararası Cam Festivali Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından 19-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3'üncü Uluslararası Cam Festivali başladı.

19.10.2015 18:28

Eskişehir'de Uluslararası Cam Festivali

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından 19-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 3'üncü Uluslararası Cam Festivali başladı.

Uluslararası Cam Festivali'nin açılış töreni Kurşunlu Külliyesi'nde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekilleri Gaye Usluer ve Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, ABD'den gelen cam sanatçıları Daniel White ve Jason Christian, Çek Cumhuriyeti'nden gelen cam sanatçısı Jiri Suhajek ile çok sayıda kişi katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen törende yaptığı konuşmada 4 yıl önce Eskişehir'in Odunpazarı semtinde Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni açtıklarını söyledi. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki cam atölyesinin kapatılmasını da eleştiren Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu:

"Anadolu Üniversitesi'nin gerçekten Türkiye'deki en donanımlı cam fırınlarının olduğu cam bölümü var. Ancak geçen akşam televizyon izlerken Kazım Kurt'un festival için yaptığı konuşmasında hem çok şaşırdım hem çok üzüldüm. Anadolu Üniversitesi'nin cam bölümü kapatılmış. Halbuki benim rektörlüğümde yardımcım olan daha sonra da rektörlük yapan Engin Ataç'ın çok büyük masraflarla kurduğu büyük bir atölyeydi. 365 günün 300 günü o fırınlar yanıyordu ve çocuklar durmadan orada çok güzel eserler meydana getiriyorlardı. Cam bize aydınlığı getiren, güneş ışığını evlerimize sokan, içeriden dışarıyı görmemizi sağlayan mükemmel bir malzeme. Tabi camın bu özelliğinin çeşitli sanatçı yaratıcılığıyla ile aldığı şekiller ise bugün artık bütün galerilerde, bütün müzelerde parmak ısırtacak kadar güzellikleri bize sunuyor. Anadolu Üniversitesi iyi ki 60-70 tane güzel sanatçı yetiştirdi. Gönlüm istiyor ki Anadolu Üniversitesi yaptığı bu yanlıştan dönmeli ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin altındaki o cam atölyesi tekrar öğrenciler yetiştirmeli."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da,"Daha önce iki kez yapılmış olan cam festivaline her nedense ara verilmiş, geçen yıl da biz yeni dönem olduğumuz için planlamayı ancak bu yıla yapabildik. Bundan sonra bu işi en iyi geliştirmek suretiyle sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Uluslararası Cam Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement