Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, "Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz." dedi.

19.07.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, "Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz." dedi.

Kantarcı, ATO binasında Yönetim Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, darbe girişimine tepki olarak Türkiye'de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 oda ve borsa olarak 81 ilde eş zamanlı açıklamanın yapıldığını söyledi.

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi milletin ve milli kurumların demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlediğini vurgulayan Kantarcı, "Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece birliğimiz ve oda-borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur." diye konuştu.

Kantarcı, ülkenin bütün kurumlarının, siyasi partilerin, sivil toplumun, basın kuruluşlarının demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkesin büyük bir mutluluk duyması gerektiğini dile getirerek, "Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Demokrasi konusunda toplumda sağlanan mutabakatın değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kantarcı, şunları kaydetti:

"Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak 'daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı' diyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözünü hep aklımızda tutarak, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement