Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Millet dik durduğu müddetçe bu darbeler gerçekleşemez." dedi.

16.07.2016 23:31

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Millet dik durduğu müddetçe bu darbeler gerçekleşemez." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla Balıkesir Valiliği önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Uğur, Türk milletinin devletine sahip çıktığını belirtti.

Darbe girişiminin durdurulmasında, vatandaşların meydanlara çıkmasının çok etkili olduğunu ifade eden Uğur, şunları kaydetti:

"Dün ülkemizde bir darbe teşebbüsü oldu. Hainler, millet düşmanları, bir darbe teşebbüsünde bulundular. Ama işte gördüğünüz gibi bu darbelerin altından çok sular geçti. Artık 1960, 1971, 1980'deki gibi değil millet. İşte bu millet sayesinde, sizler sokağa çıktınız, darbeye karşı çıktınız. Darbecileri bozguna uğrattınız. Şu anda milletin hür iradesiyle yapılmış bir seçim var. Seçim daha 1 Kasım'da yapıldı. Daha önce bu millet cumhurbaşkanını seçti. Allah'a şükür. Ne yaptı darbeciler, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar, başbakanın odasını bombaladılar, Ankara Emniyet Müdürlüğünü bombaladılar, Milli İstihbarat Teşkilatının bombaladılar. Ama milletimiz dik durdu, sizler dik durdunuz. Millet dik durduğu müddetçe bu darbeler gerçekleşemez."

Darbecilerin gözaltına alınmaya başlandığını ve durumun kontrol altına alındığını dile getiren Uğur, normal yaşama dönene kadar milletin meydanlardan çekilmemesini istedi.

İşlerin rayına oturmaya başladığını vurgulayan Uğur, Genelkurmayımızın, kuvvet komutanlarımızın, makamlarına oturmasıyla darbe teşebbüsüne bulunanların hepsi gözaltına alındı. Herşey kontrol altında. Darbenin etkileri geçmiş değil. Millet yine meydanda. Bugün yine sabaha kadar meydanlardayız. Demokrasiye karşı gelenlere set çekiyoruz. Biz demokrasi istiyoruz." dedi.

Milletin demokrasiye sahip çımasıyla darbenin gerçekleşmediğini dile getiren Uğur, şöyle devam etti:

"Ben 1960 ihtilalini görmüş bir kimseyim. 1971'de üniversitede öğrenciydim. 1980 ihtilalini gördüm. E muhtıraları yaşadım. Parti liderlerimiz ve milletimiz dik durdu. Biz parlamentonun arkasındayız. Artık darbe dönemi kapanmıştır. Bu çapulculara ülkeyi teslim etmeyiz. Bu hainlere, paralelcilere, Pensilvanya'ya kesinlikle geçit yok. Ne kadar darbeci varsa su yüzüne çıktı. Şimdi tek tek hepsini ayıklayacağız. Ne kadar hain varsa hepsi alıkonulacak. Hiç merak etmeyin."

Konuşmanın ardından kalabalık sloganlar attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement