Fildişi Sahili'nin Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahili'nin Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu

Fildişi Sahili\'nin Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Ouattara: "Bize altın kupayla şöhret de getirdiniz"

11.02.2015 10:01

Ekvator Ginesi'nde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon olan Fildişi Sahili Milli Futbol Takımı için Abidjan kentindeki başkanlık sarayında karşılama töreni düzenlendi.

Törende konuşma yapan Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, milli takım oyuncularına seslenerek "Bize altın kupayla şöhret de getirdiniz" dedi.

Yaşattıkları büyük mutluluk için futbolculara teşekkür eden Devlet Başkanı Ouattara, "Sadece kazanma amacı güden bir takımı yeniden yapılandırmayı başardınız. Bu kupayı kazanmayı hayal etmiştik. Şimdi hayalimiz gerçekleşti. Sizinle gurur duyuyoruz. Parlak bir nesilsiniz" diye konuştu.

Takım adına konuşma yapan kaleci Barry de "Kupayı aldığımız pazar gününden bu yana büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu zafer, takım çalışmasının bir ürünü" ifadesini kullandı.

Ouattara, törende takımın Fransız teknik direktörü Herve Renard, Fildişi Sahilli futbolcular Yaya Toure, Kolo Toure, Siaka Tiene ve kaleci Boubacar Barry'yi devlet nişanı, diğer oyuncuları şövalye unvanıyla ödüllendirdi. Ayrıca, teknik direktör ve oyunculara para ödülü verildi. - Abidjan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahili'nin Afrika Uluslar Kupası Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement