Filistinli Esirler Günü" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Filistinli Esirler Günü" Etkinlikleri

"Filistinli Esirler Günü" etkinlikleri çerçevesinde Gazze'de yürüyüş düzenlendi.

16.04.2015 15:53

"Filistinli Esirler Günü" etkinlikleri çerçevesinde Gazze'de yürüyüş düzenlendi.

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte, tutukluların serbest bırakılması istendi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Filistinli esirlerimizin içi rahat olsun. Direniş, tüm oluşumlarıyla onların yanındadır. İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın gücü, onları özgürlüğüne kavuşturmaya yeter" dedi.

İsrail'in kural tanımadığını vurgulayan Hayye, "İsrail'in uluslararası normlar ve kanunlara riayet etmemesi, onu her şeye saldırır hale getirdi. Diplomatik dokunulmazlığa sahip olan milletvekillerini dahi tutukluyor" diye konuştu.

İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Ahmed el-Mudellel ise Filistinli tutuklular meselesinin, tüm dünyanın sorumluluğunda olduğunu dile getirerek, "Direnişin, tüm seçeneklerinin aktifleştirilmesi gerekiyor. Silahımız esirlerimiz özgürleşinceye kadar inmeyecek" ifadelerini kullandı.

İsrail'in şiddetten başka bir politikadan anlamadığını savunan Mudellel, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nden İsrail'e Filistinli tutuklulara yönelik işlediği suçları durdurması için baskı yapmasını istedi.

Filistin'de özgürlüğüne kavuşan ilk mahkum olarak bilinen Mahmud Bekir Hicazi'nin İsrail tarafından serbest bırakıldığı gün olan "17 Nisan", 1974'ten bu yana her yıl "Filistinli Esirler Günü" olarak kutlanıyor.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli Esirler Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement