Fransa'da 24 Mart 2015 Tarihinde Düşen Germanwings Uçağı ile İlgili Rapor Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Fransa'da 24 Mart 2015 Tarihinde Düşen Germanwings Uçağı ile İlgili Rapor Yayınlandı

Fransız Anket ve Analiz Bürosu (BEA) 24 Mart 2015 tarihinde Fransız Alplerine düşen ve 150 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın raporunu bugün yayınladı.

13.03.2016 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız Anket ve Analiz Bürosu (BEA) 24 Mart 2015 tarihinde Fransız Alplerine düşen ve 150 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın raporunu bugün yayınladı.

France Info radyosunun haberine göre, Anket ve Analiz Bürosu verdiği raporda, Germanwings uçağının yardımcı pilot tarafından düşürüldüğünü onayladı.

24 Mart 2015 tarihinde Barcelona Düseldorf seferini yapan GermanWings uçağının yardımcı pilot Andreas Lubitz intihar etmek istemiş ve 150 kişiyi ölüme sürüklemişti.

Uçağın pilotunun pilot mahallinden bir anlık ayrılmasından istifade eden yardımcı pilot Andreas Lubitz, Barcelona'ya giderken tasarladığı intihar olayını gerçekleştirmek için pilot mahallinin zırhlı kapısını içeriden kilitleyerek uçağı iniş moduna getirmiş ve Fransız Alpleri'ne düşürmüştü.

Detayları büyük bir oranda bilinen bu kaza sonrası bazı hava şirketleri, Avrupa hava emniyet ajansının (ASEA) kararını beklemeden uçaklardaki emniyet tedbirlerini, "pilot mahallinde her an iki pilot bulunması, pilotların psikolojik olarak takip edilmeleri, pilotların özellikle psikolojik sorunları olduğunda Sağlık sorunu gizliliklerinin"- kısmen kaldırılması" gibi konularda artırmıştı. - Lyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'da 24 Mart 2015 Tarihinde Düşen Germanwings Uçağı ile İlgili Rapor Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement