Gaziosmanpaşa'da "Acele Kamulaştırma"Ya Karşı Basın Toplantısı: "Sulukuleliler Gibi Sürülmek... - Son Dakika
Güncel

Gaziosmanpaşa'da "Acele Kamulaştırma"Ya Karşı Basın Toplantısı: "Sulukuleliler Gibi Sürülmek...

Gaziosmanpaşa\'da "Acele Kamulaştırma"Ya Karşı Basın Toplantısı: "Sulukuleliler Gibi Sürülmek...

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA / İstanbul DHAGaziosmanpaşa ilçesi sakinleri, Bakanlar Kurulu tarafından 10 Nisan 2016 tarihinde onaylanan acele kamulaştırma kararına karşı Gaziosmanpaşa Eğitim-Sen binasında basın toplantısı düzenledi.

27.04.2016 16:08

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/ İstanbul DHA

Gaziosmanpaşa ilçesi sakinleri, Bakanlar Kurulu tarafından 10 Nisan 2016 tarihinde onaylanan acele kamulaştırma kararına karşı Gaziosmanpaşa Eğitim-Sen binasında basın toplantısı düzenledi. Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Canan Can, Sosyal Haklar Derneği üyesi avukat Arman Yılmaz ve Gaziosmanpaşalı Hukukçular adına Halil İbrahim Türkyılmaz'ın katıldığı toplantıda konunun hukuki boyutu ve yapılması gerekenler ele alındı.

SULUKULELİLER GİBİ SÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ

Mahallelilerin büyük ilgi gösterdiği ve salona sığmadığı toplantıda basın açıklamasını okuyan Canan Can, Gaziosmanpaşalılara sorulmadan ilan edilen tüm riskli alan kararlarının geri alınmasını talep ettiklerini iletti. Rant odaklı değil, insan odaklı bir dönüşüm istediklerinin altını çizen Can, 'Sulukuleliler gibi Ayazmalılar gibi yerimizden sürülmek istemiyoruz" dedi. Can konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Gaziosmanpaşalılar olarak kiracısıyla ev sahibiyle işçisiyle esnafıyla hepimizin birlikte yaşayacağı, hiçbirimizin buradan kovulmayacağı bir Gaziosmanpaşa istiyoruz. Taşlıtarla'yı Gaziosmanpaşa yapan bizlere sorulmadan herhangi bir kentsel dönüşüm uygulamasının yapılmasını istemiyoruz. Herhangi bir Gaziosmanpaşalıyı dışlayan hiçbir kararı kabul etmiyoruz."

GAZİOSMANPAŞALI GÖNÜLLÜ AVUKATLAR DESTEK VERECEK

Vatandaşlara süreç hakkında bilgi veren Sosyal Haklar Derneği üyesi avukat Arman Yılmaz 'Bakanlar Kurulu kendisinde olan bir hak ve yetkiyi kötüye kullanıyor. Daha önce açtığınız riskli alan davalarını kazanmış olmanıza rağmen, Bakanlar Kurulu başka bir yöntem kullanarak hem barınma hem de mülkiyet hakkınızı gasp edecek şekilde kararlar çıkarmaya başladı" dedi. Gaziosmanpaşa mahallesinde oturan ve mahalleli için gönüllü avukatlık yapan hukukçular adına konuşan Halil İbrahim Türkyılmaz, konuyla ilgili mahalleliye hukuki destek vereceklerini söyledi.

Gaziomanpaşa mahalleleri ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu daha önce Riskli Alan ilan edilmesine karar vermiş ancak Danıştay bu kararı iptal etmişti. Acele kamulaştırma kararı yaklaşık 110 bin kişinin yaşadığı, 4,3 milyon metrekarelik alanı ve yaklaşık 30 bin evi kapsıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziosmanpaşa'da 'Acele Kamulaştırma'Ya Karşı Basın Toplantısı: 'Sulukuleliler Gibi Sürülmek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement