Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Soruları Yanıtladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Soruları Yanıtladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genel Kurul'da milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

15.04.2014 18:47

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genel Kurul'da milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Genel Kurul, sözlü soruların yanıtlanmasının ardından, MİT Yasa Teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmelere geçti.

Kılıç, Meclis Genel Kurul'da milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı. Spor Bakanı, amatör lige düşen futbol takımlarının sigorta prim borçlarının silinmesine ilişkin soru önergesine, "Başarısız olan spor kulüplerinin sigorta prim borçlarının silinmesi mevzuata aykırıdır. Ayrıca, böyle bir düzenleme, başarılı olan spor kulüpleri açısından haksızlık olabileceğinden eşitlik ilkesine de aykırı olacaktır. Sigorta borcu olan kulüplerin bu borçlarının silinerek ödüllendirilmesi başarısız kulüpleri amatör liglere düşmeye teşvik edebileceğinden sportif açıdan da uygun olmayacağı değerlendirilmektedir" dedi.

Spor Bakanı, Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce yurt içinde ve yurt dışında yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilere devam ettikleri yükseköğrenim kurumlarında geçerli öğrenim süresince verilen ve zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paraya "öğrenim kredisi", karşılıksız verilen paraya da "burs" dendiğini anımsatarak, yurtlar konusunda bilgi verdi. Kılıç şöyle devam etti: " Kurumumuzca 2012-2013 yılında yurt içinde 431 bin 539, yurt dışında ise bin 33 olmak üzere toplam 432 bin 572 yükseköğrenim öğrencisine burs, yurt içinde 861.449, yurt dışında ise 10.088 olmak üzere toplam 871 bin 537 yükseköğrenim öğrencisine de öğrenim kredisi verilmek suretiyle toplamda 1 milyon 304 bin 109 öğrenciye burs-kredi imkanı sağlanmıştır. 2013-2014 öğretim yılında ise yurt içinde 362.337, yurt dışında ise 718 olmak üzere toplam 363 bin 55 yükseköğrenim öğrencisine burs, yurt içinde 871 bin 234, yurt dışında ise 10 bin 581 olmak üzere toplam 881 bin 815 yüksek öğrenim öğrencisine öğrenim kredisi verilmek suretiyle toplamda, yine, 1 milyon 244 bin 870 öğrenciye burs, kredi imkanı sağlanmıştır."

Bir başka soru üzerine Spor Bakanı, yurt ihtiyacı tespit edilen il ve ilçelerde yatırım programı çerçevesinde çağdaş normlara uygun yurt binaları yapıldığını, şu anda 123 bin 360 yatak kapasiteli 183 yeni yurt inşaatı devam etmekte olup, bu yurt projeleri için 3,5 milyar Türk lirası kaynak aktarıldığını belirtti.

-MİT TEKLİFİNİN GÖRÜŞMELERİNE GEÇİLDİ-

Genel Kurul'da, sözlü soruların yanıtlanmasının ardından MİT Yasa Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmelere geçildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement