Göreve İade Edilen Kaymakamdan 'Demokrasiye Darbe Girişimi' Dersi - Son Dakika
Güncel

Göreve İade Edilen Kaymakamdan 'Demokrasiye Darbe Girişimi' Dersi

Göreve İade Edilen Kaymakamdan \'Demokrasiye Darbe Girişimi\' Dersi

Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (Aydın), DHA)- AYDIN'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığı anlaşılınca 1 ay sonra göreve iade edilen İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, kendisini ziyaret eden bir grup ilkokul öğrencisine, 'demokrasiye darbe girişimi' konulu ders verdi.

24.09.2016 10:44

Burhan CEYHAN/ İNCİRLİOVA (Aydın), DHA)- AYDIN'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığı anlaşılınca 1 ay sonra göreve iade edilen İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, kendisini ziyaret eden bir grup ilkokul öğrencisine, 'demokrasiye darbe girişimi' konulu ders verdi.

İncirliova İzzet Ayaydın-Ali Sarıyörük İlkokulu 4'üncü sınıf öğretmeni Alaittin Köse, bir grup öğrenciyle Kaymakam Ediz Sürücü'yü ziyaret etti. Köse, Türkiye'de 15 Temmuz gecesinde yaşanan demokrasi darbesini Kaymakam Ediz Sürücü'den öğrencilerine anlatmasını talep etti. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığı anlaşılınca 1 ay sonra göreve iade edilen Kaymakam Sürücü, Köse'yi kırmadı. Öğrencilere 'Demokrasiye darbe girişimi' konulu ders verdi. Öğrenci Ahmet Bora Nerse'nin 15 Temmuz şiirini okumasıyla başlayan ders, öğrencilerin Kaymakam Sürücü'ye yönelttiği sorularla devam etti.

Kaymakam Sürücü, "Bu FETÖ'cü terör örgütü, maalesef devletin tüm kadrolarına sızmış durumda. Bir temizlik harekatı da devam ediyor. Maalesef en büyük hünerleri; kendilerini gizlemek, insanlara iftira atmak, bel altından vurmak ve kendilerinden olmayanları da bu işe dahil etmek ve kendinden olmayan hiç kimseye yaşama hakkı tanımamak. Demokrasi olmasa ne biz burada oturabiliriz ne de sizler okullarda eğitim öğretim görebilirsiniz. Demokrasinin ortadan kaldırıldığı darbe ortamlarında, maalesef askeri darbeyi yapan cunta, kişisel hak ve özgürlükleri yok sayar. Demokraside söz hakkı olur. Örneğin; sınıf başkanı bile seçimle yapılıyor. Öğrencilerin bu farkındalıkla yetiştirilmesinin, onların bu şekilde bilinçlendirilmesinin, vatana ve devlete sahip çıkılması gerektiğinin önemli bir unsur olduğunu anlamaları için bunlar kıymetli derslerdir" dedi.

Hür iradeyle her zaman görev yapılması gerektiğini söyleyen Sürücü, "Aklınızı, vicdanınızı asla kiraya vermeyin. Aklınızla ve mantığınızın almadığı cemaat lideri, oluşum, dernek veya sivil toplum kuruluşu; devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin aleyhinde olabilecek hiçbir sözüne inanmayın. Hiçbir emir talimatla hareket etmeyin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göreve İade Edilen Kaymakamdan 'Demokrasiye Darbe Girişimi' Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement