Gümüşhane'de Yangın - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Yangın

Gümüşhane\'de Yangın

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Gökçepınar köyünde dün akşam çıkan yangında bir ev, bir samanlık ve bir ahır küle döndü.

04.02.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Gökçepınar köyünde dün akşam çıkan yangında bir ev, bir samanlık ve bir ahır küle döndü. Yangında 10 küçükbaş hayvan da telef oldu.

Edinilen bilgiye göre köy sakinlerinden Cemal Yalçın'a ait samanlıkta dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede büyüdüğü yangın samanlığın yanında bulunan ahır ve eve sıçradı. Yangın, Gümüşhane Belediyesi ve Kelkit Belediyesi İtfaiye ekipleri ile İl Özel İdaresine ait iş makinelerinin yaklaşık 9 saatlik müdahalesi sonrası kontrol altına alındı.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Harun Şeker, yangının çıkış nedeninin belirlenemediğini belirterek, yangının olduğu alanın köy yerleşim alanının dışında olmasının olası bir faciayı önlediğini söyledi.

Yangın alanına itfaiye araçlarının yaklaşmakta güçlük çektiğini belirterek, "Ekiplerimiz yangın ihbarının alır almaz köye hareket ederek yangına müdahalede bulundu. Yangının çıktığı alana itfaiye araçlarımız yanaşamadı. Yaklaşık 400 metrelik mesafede ekiplerimiz yangına hortum sererek müdahalede bulundu. Araçların yanaşamaması nedeniyle müdahalede zorlandık. Ama ekiplerimizin özverili çalışmaları sonrası yangın söndürüldü" dedi.

Yangının başladığı yerin köyün yerleşim alanının biraz dışında kalmasının olası faciayı önlediğini kaydeden Şeker, "Yangın sonrası yatığımız tespitlerde 20 ton saman, 15 ton ot, ev, samanlık ve ahırın tamamı yandı. Yangında 10 adet küçükbaş hayvan da telef oldu. Yangının söndürülmesi için Kelkit Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İl Özel İdaresi'nin iş makineleri destek verdi. Kelkit Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ederiz" diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement