Hak-bir-sen'den Mehmet Görmez'e Destek - Son Dakika
Güncel

Hak-bir-sen'den Mehmet Görmez'e Destek

Hak-bir-sen\'den Mehmet Görmez\'e Destek

BiR-SEN üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e destek vermek amacıyla Eyüp Sultan Meydanı’nda bir araya geldi.

31.05.2015 13:59

HAK-BiR-SEN üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e destek vermek amacıyla Eyüp Sultan Meydanı'nda bir araya geldi.

HAK-BİR-SEN üyeleri, Eyüp Sultan Meydanı'nda bir araya gelerek din görevlilerine yapılan saldırıları kınadı. Grup, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e de destek verdi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından açıklama yapan HAK-BİR-SEN Genel Başkan Ahmet Berber, "Sendika olarak son zamanlarda memleketimizin en güzide kuruluşu olan birlik ve beraberliğimiz için çalışan Türkiyemizde dinin en yüksek mertebesindeki Diyanet İşleri Başkanımıza ve din görevlilerine yapılan sözlü ve fili saldırıları kınıyoruz. Başkanımızın siyasilerin emellerine alet edilmesine karışıyız. Siyasiler ellerini ve dillerini Diyanetimizden çeksinler. Diyanet İşleri şimdiye kadar böylesine siyasete malzeme edilmemiştir. Biz Diyanetimizin siyaset üstü olduğuna inanıyor ve siyasilerin bunu böyle bilmesini istiyoruz" dedi.

Berber, "Diyanet'ten isteklerimiz, din görevlilerine rotasyon uygulaması 28 Şubat postmodern darbe ürünüdür. Bu bir zulümdür. Verimliliği azaltır, hizmet aşkını söndürür. Rotasyon bugün itibariyle durduruldu. Seçimlere bir hafta kala rotasyonun durdurulması din görevlilerinin gazını almaktır. Bundan dolayı HAK-BİR-SEN olarak rotasyonun tamamen kaldırılmasını, rotasyona uğrayanların görevlerine geri dönmelerini, hastalananların ve bu sebeple vefat eden meslektaşlarımızın ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Son zamanlarda, din görevlilerine karşı menfur saldırılar olmaktadır. Yetkililer bu saldırı karşısında tedbirler almasını istiyoruz. Din görevlisinin sözleşmelisi, fahri ve vekil ayrımı olamaz. Basite alınamaz. İhtiyaç varsa biran önce kadro verilmelidir" diye konuştu.

Din görevlileriyle ilgili taleplerini dile getiren Berber, "Din görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramlarında birer ikramiye verilmeli, izin kullanmadıkları durumlarda ise ücretleri ödenmelidir. Diğer memurlarda olduğu gibi din görevlilerinde haftada iki gün izin verilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerde çalışan personellerin sendika temsilcileri olmamalı temsilci oldukları sendikalara yaptırım uygulanarak üye kayıtları yaptıkları farklı sendikalara üyelerin işlerini aksaklıkları aşikardır" şeklinde konuştu.

Berber sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur. Hadisiyle müjdelenmiş şehir, fethin seneyi devriyesinde İstanbul'a sadık ve İstanbul'a sahip bir şuurla İstanbul'u fetheden o güzel komutanı ve ordusunu rahmet, minnet ve dua ile anıyoruz. ve pazartesi günü idrak edeceğimiz Berat Kandilinizi şimdiden tebrik eder. İslam aleminin birlik ve beraberliğine İslam coğrafyasında akan kanların son bulmasına vesile olmasını yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."

HAK-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yılmaz ise, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in din hizmetlerini sadece Türkiye'nin en ücra köşelerine değil, dünyanın dört bir yanına götürecek yoğun çalışma gösterdiğini söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yıllardır Diyaneti ve camiasını basit bir kuruluş olarak görenler, son zamanlarda Diyanetin asli kimliğine dönüşünden ve etkin faaliyetlerinden rahatsız olmuştur. Diyanet İşleri Başkanımız görevi gereği her türlü zırhlı araca ve korunmaya layıktır. Ancak başkanımız böyle bir teklifi bile reddetmiştir. Bazı basın yayın kuruluşları, başkanımızı rencide edici yayınlar yapmaktadır. Bu yayınları yapanları kınıyoruz. Seçimlerin yaklaşmasıyla halka verecek vaatleri kalmayan siyasilerimiz, Diyanet üzerinden rant elde etmeye çalışmaktadırlar." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hak-bir-sen'den Mehmet Görmez'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement