Hocalı Soykırımı Yıldönümü" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Soykırımı Yıldönümü" Konferansı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Mammadov, "Uzun zaman biz Azerbeycanlılar sesimizi duyuramadık.

26.02.2018 21:07

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Mammadov, "Uzun zaman biz Azerbeycanlılar sesimizi duyuramadık. Sadece Türkiye üzerinden sesimizi duyurabildik. ve bu şekilde dünya ülkelerinin bu olaydan haberi oldu." dedi.

PAÜ Türk'çe Bakış Topluluğu tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu'nda düzenlenen "Hocalı Soykırımı Yıl dönümü" konferansının ardından Mammadov AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hocalı Katliamı'nın önceden planlanmış, düşünülmüş ve her şeyi hazır olan bir olay olduğunu söyledi.

O zamanlarda Ermenilerin böyle bir olayı yapabileceğini kimsenin tahmin etmediğini belirten Mammadov, "Saat gece 10'dan itibaren Ermenilerin hareketliliği gözlemlendi. Bu hadise sabah saatlerine kadar sürdü. Bu olayda 613 kardeşimiz öldürüldü ve o kadarda insanımız yaralandı. Hocalı Katliamı başladığı zaman orada 3 bin kişi yaşıyordu. Ermenilerin vahşiliğinde 8 aile tamamen yok edildi. Ermeniler böyle bir şeyi yapacak güce sahip değildi." dedi.

Bu olayda Ermenilerin arkasında Rus 366 motorlu alayı olduğunu ve bu alayın Ermenilere hediye edildiğini savunan Mammadov, o alayın içinde çalışan 127 Ermeni'nin olduğunu, onlardan birisinin de şuan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın olduğunu ifade etti.

Bu olayın dünyanın gözü önünde olmasına rağmen dünyada bir çok ülkenin sustuğunu belirten Mammadov, şöyle devam etti:

"Uzun zaman biz Azerbeycanlılar sesimizi duyuramadık. Sadece Türkiye üzerinden sesimizi duyurabildik. ve bu şekilde dünya ülkelerinin bu olaydan haberi oldu. Bu olay bizi hiç bir zaman korkutmuyor. Zamanı gelecek Karabağ, yine Azerbaycan'ın olacak. Çünkü Karabağ, hiçbir zaman Ermenistan'ın toprağı olmadı. ve bugünde Ermeniler, zaten orada bir şey yapamıyor. Görüyoruz ki Ermenistan'ın ekonomik durumu çok kötü. Ermenistan'ın tüm bütçesi Azerbaycan'ın sadece savunma sanayisine ayırdığı bütçe kadardır."

Mammadov, Azerbeycanlıların Türkiye ile sevinip, Türkiye ile hüzünlendiğini sözlerine ekledi.

Hocalı Soykırımı Yıldönümü" Konferansı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Soykırımı Yıldönümü' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement