Hükümet Uygurlar İçin Devrede - Son Dakika
Güncel

Hükümet Uygurlar İçin Devrede

Hükümet Uygurlar İçin Devrede

Dışişleri Bakanlığı Tayland'ın güneyinde gözaltına alınan ve Uygur Türkleri olduğu anlaşılan 220 mültecinin Türkiye'ye getirilmesi için diplomasi trafiği başlattı.

25.03.2014 15:31

Malezya'ya gitmeye çalışırken, Tayland'ın güneyinde yakalanan 78 erkek, 60 kadın ve 82 çocuk mültecinin, Çin zulmünden kaçan Uygur Türkleri olduğu tespit edilmişti.

Çin'e iade edilmeleri halinde idam edilmelerine kesin gözüyle bakılan Uygur Türklerinin Türkiye'ye getirilmesi için hükümete yapılan çağrılar yanıt buldu.

Ajans34.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Balcı'nın bu doğrultuda TBMM'de bulunan tüm milletvekillerine mail göndererek Uygur Türklerinin Türkiye'ye getirilmesi çağrısına yanıt veren Ak Parti Kayseri Milletvekili Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır hükümetin Uygur Türklerinin Türkiye'ye getirilmesi için devrede olduğunu açıkladı.

Pelin Gündeş Bakır: Türkiye'ye getirmek istiyoruz

Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır konuyla alakalı Ahmet Balcıya gönderdiği mailde "Sayın Ahmet bey,
Uygur Türkleri ile ilgili olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcımız Naci Koru ile bir hafta önce görüştüm. Sn. Bakan Yardımcımız olayla yakından ilgileniyor. Büyükelçimiz bölgede. İnşallah bizde onları Türkiye'ye getirmek istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır'ın açıklamasından büyük bir memnuniyet duyduğunu açıklayan Gazeteci/Yazar Ahmet Balcı "Tayland'da dağlık arazideki gizli kampta 'yakalanan' mültecilerin Çin zulmünden kaçan Uygur Türkleri olduğu kesinleşti, 1 milyon Suriyeli sivile iltica hakkı tanıyan Türkiye'nin 220 Uygur'u da getirecek güce sahip olduğuna inanıyorum. Milletvekilimiz Pelin Gündeş Bakır hanımefendinin açıklamasından duyduğum memnuniyeti tarif etmem imkânsız. İnşallah bu süreç beklentimiz doğrultusunda tamamlanır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hükümet Uygurlar İçin Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement