İit 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İit 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 42. Dışişleri Bakanları toplantısı Kuveyt'te başladı.

27.05.2015 12:57

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 42. Dışişleri Bakanları toplantısı Kuveyt'te başladı.

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, "Hoşgörü ve Terörle Mücadele'de Ortak Vizyon" temalı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'ın Katif kentindeki İmam Ali bin Ebi Talib Camisi'ne düzenlenen saldırıya değinerek, "Bunu kınıyor ve her ne şekilde olursa olsun teröre karşı olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Yemen'deki krizi de hatırlatan Sabah, bunun çözüm sürecinin, Körfez İşbirliği Konseyi'ne (KİK) üye ülkelerin 2011 yılında imzaladığı ve "Yemen'de yönetimin devredilmesi ve ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması" maddelerini içeren siyasi anlaşma üzerinden yürütüldüğünü ifade etti.

Irak'ta yaşananlarla ilgili duyduğu endişeyi dile getiren Sabah, hükümete ulusal uzlaşı için çalışmasında destek verdiklerini kaydetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de konuşmasında, "terör ve mezhepçiliğin İslam dünyasını din adına parçaladığını" belirterek, ülkesinin bu sorunla mücadeleden geri durmayacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı, 2 gün sürecek toplantıda "Siyasi, ekonomik ve toplumsal konuların yanı sıra Filistin, Suriye, Yemen ve Libya'daki gelişmeler, İslam ülkelerindeki çatışmalar, terörle mücadele, İslamofobi ve konseye üye olmayan devletler ile Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar)  durumunun" ele alınacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İit 42. Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement