Ikby Kültür ve Gençlik Bakanlığı Çalışanları, Türkçe Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Ikby Kültür ve Gençlik Bakanlığı Çalışanları, Türkçe Öğreniyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri ve çalışanları için Türkçe kursu başlatıldı.

23.04.2015 14:05

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri ve çalışanları için Türkçe kursu başlatıldı.

Bakanlık bünyesinde çalışan genel müdür ve müşavirlerin de arasında olduğu 25 kişiye Türkçe kursu veriliyor. Kültür ve Gençlik Bakanlığı'na bağlı Türkmen Kültür ve Sanat Genel Müdürü Geylan Necmettin Altıparmak, kursiyerlere gönüllü ders veriyor.

AA muhabirine konuşan Altıparmak, "Türkiye ile yakın ilişkiler içerisinde olduğumuz için artık Türkçe öğrenmenin gerekliliğini görüyoruz. Bu nedenle yöneticiler ve çalışanlar için Türkçe kursu açma kararı aldık" dedi.

Altıparmak, 6 ay sürecek kurs sonrası katılımcılara sertifika verileceğini kaydetti. IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı'nın da çalışanları için Türkçe kursu istediğini anlatan Altıparmak, Başbakanlık çalışanları ve milletvekillerinin Türkçe öğrenmesi için de çalışma başlatacaklarını söyledi.

Kültür Bakanlığı Müşaviri Nevzad Abdülaziz de "Bakanımızla konuyu istişare ederek bu kurs açmaya karar verdik. Ben de bakanlık müşaviri olarak bu kursa katılıyorum. Benimle aynı sırayı paylaşan genel müdürler ve üst düzey yöneticiler var. Kürdistan bölgesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olduğu için Türkiye vatandaşlarıyla yakın akrabalık ilişkileri kurmak istiyoruz. Bu düşünceyle yola çıkarak Türkçe kursunu başlattık" diye konuştu.

Kursiyerlerden Rajaw Reşit ise kurs sayesinde Türkçe konuşmaya başladıklarını belirterek, "Türkiye'ye gitmek artık kolaylaştı. Ayrıca ilişkilerimiz sürekli gelişiyor. Bu nedenle Türkçe konuşmanın şart olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Kültür ve Gençlik Bakanlığı Çalışanları, Türkçe Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement