"İNŞAAT Sektörü Sinemadan Hızlı Çıktı" - Son Dakika
Güncel

"İNŞAAT Sektörü Sinemadan Hızlı Çıktı"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağdeviren'in direktörlüğünde gerçekleştirilen 51. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Ulusal Yarışma filmlerinden biri daha seyirciyle buluştu.

18.10.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çekmeköy Underground" filmi ekibi, AKM'deki gala gösteriminin ardından seyirciyle buluştu.

Yakın zamana kadar bir gecekondu semti olan Çekmeköy'lü gençlerin 'icat' ettiği 'arabesk rap' türü üzerine gerçekçi bir deneme olan film en çok müzikleriyle dikkat çektiği için söyleşide de ilk sözü, filmin müziklerini yapan Acarkan Özkan, Uran Apak ve Erkan Seyran aldı. Aslen antropolog olan yönetmenle birlikte 4 yıl önce Kartal semtindeki hip hop konserlerini takip ettiklerini belirten Uran Apak, "Bir arabesk damar var ama bunun üzerine çalışılan farklı yorumlar da var. Biz de arabesk öğelerini kullanarak daha farklı sentezler oluşturduk" diye konuştu.

Belgeselleriyle tanınan Keskin ise bu hikayeyi ele almaya nasıl karar verdiğini ve belgeselden kurmacaya geçişini şu sözlerle anlattı:

"Gecekondu semtlerinin hızla siteleşmesi, AVM ve rezidanslarla donanıyor olması üzerine düşünürken bir çıkış noktası arıyordum. Çekmeköy'de bir sitenin duvarında 'Çekin şu duvarları, insan gibi yaşayalım' diye bir yazı gördüm. Kimin yazdığını aradığımda mahalleli gençlerle tanıştım. Hepsine hikayelerini anlattırdım ama geldiğim noktanın bir Kurosawa filmine döndüğünü fark ettim; birbirinden farklı hikayeler anlatılıyordu. Biz de kendi hikayemizi kendimiz kuralım, dedik. Böylece belgeselden kurmacaya dönmüş olduk.

Keskin, çekim sürecinden bahsederken ise ilginç bir noktaya değindi ve "Filmin adı Çekmeköy ama bir karesi bile Çekmeköy'de çekilmedi" diye konuştu. Yönetmen bunun sebebini şöyle anlattı:

" İstanbul'un ve daha pek çok şehrin pek çok yeri hızla değişiyor. Gecekondular bir gecede yok olup yerlerine AVM, rezidans yapılıyor. Bizim başımıza da gelen, bu. Çekimlere başlayacağımız zaman Çekmeköy, gecekondulardan arındırılmış ve büyük sitelerle dolmuştu. İnşaat sektörü, sinema sektöründen daha hızlı çıktı. O yüzden biz de filmi başka yerlerde çektik"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İNŞAAT Sektörü Sinemadan Hızlı Çıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement