Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Başkanlık Seçimi - Son Dakika
Güncel

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Başkanlık Seçimi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, başkanlık seçiminin 20 Ağustos'ta yapılması talimatını verdi.

16.06.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, başkanlık seçiminin 20 Ağustos'ta yapılması talimatını verdi. Ancak IKBY Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sözcüsü Sirwan Zırar, başkanlık seçimlerine hazırlık için en az 6 aya ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

DAEŞ şiddeti ve ekonomik krizle boğuşan Kürt bölgesinde Barzani'nin görev süresinin dolacak olması nedeniyle 20 Ağustos'ta seçim yapılacak. Fakat IKBY YSK'sı seçime hazır olmadığını duyurdu.

YSK Sözcüsü Sirwan Zırar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkanlık seçiminin belirlenen tarihte yapılabilmesi için ciddi bir bütçeye ihtiyaç var. Ayrıca ciddi teknik eksiklerimiz var. Bunların yanı sıra dışarıdan gelecek olan yabancı seçim gözetmenlerinin bilgilendirilmesi gerekiyor. Sayın Barzani ile görüşerek kendisini bu konu hakkında bilgilendireceğiz. Barzani ile yapacağımız toplantıdan sonra seçim tarihi daha ileri bir tarihe alınabilir" dedi.

Mesut Barzani, 2005 yılında milletvekillerin, 2009'da ise halkın oylarıyla IKBY Başkanı seçilmişti. Barzani'nin 2013 yılında görev süresi dolmuştu. Ancak IKBY Parlamentosu, Barzani'nin görev süresini 20 Ağustos 2015'e kadar uzatmıştı. Başkanlık seçimi için yaklaşık 3 milyon seçmenin sandık başına gitmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Başkanlık Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement