Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Tikrit operasyonu başta olmak üzere ülkesinde DAEŞ'e karşı birçok noktada yürütülen mücadelede ciddi kazanımlar elde edildiğini belirterek, "Irak'ın zaferi, ordu, polis, Heşdi Şabi (Halk Toplulukları), Selahaddin halkı, dost ülkeler ve uluslararası koalisyon güçlerinin yardımıyla gerçekleşiyor" dedi.

25.03.2015 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Tikrit operasyonu başta olmak üzere ülkesinde DAEŞ'e karşı birçok noktada yürütülen mücadelede ciddi kazanımlar elde edildiğini belirterek, "Irak'ın zaferi, ordu, polis, Heşdi Şabi (Halk Toplulukları), Selahaddin halkı, dost ülkeler ve uluslararası koalisyon güçlerinin yardımıyla gerçekleşiyor" dedi.

Başbakan İbadi, akşam geç saatlerinde ülkedeki güvenlik gelişmeleri ve Tikrit operasyonuyla ilgili "sürpriz" olarak değerlendirilen bir konuşma yaptı.

İbadi, yaptığı konuşmada, Tikrit'in DAEŞ'ten kurtarılması zamanının geldiğini ifade ederek, "Kentin kurtarılması için geri sayım başladı. Ülkemizin baharı geldi. Selahaddin ilinin tekrar vatan kucağına kavuşması, halkının evlerine geri dönmesinin zamanı geldi. Söz verdiğimiz gibi ülkenin her karış toprağını geri alarak DAEŞ'e Irak'ta yer bırakmayacağız" diye konuştu.

"Halkımız ve tüm dünyaya, Tikrit operasyonunun son aşamasına geldiğimizi bildirmek istiyorum" diye İbadi şunları kaydetti:

"Belirlediğimiz askeri plan ve zamanlama dahilinde Irak bayrağını, kentte yeniden dalgalandıracağız. Sizler (Iraklılar) ülke toprağınızı kurtaracaksınız başkaları değil. DAEŞ'in Irak'ta yeri yok. Selahaddin, Musul, Enbar ve bulundukları tüm topraklarımızından, DAEŞ'i püskürteceğiz. Kadınlara tecavüz eden, sivilleri göçe zorlayan, toplu katliam yapan, tarihi ve kültürel mirasımızı yok etmeye kalkışan ve ibadet yerlerimizi dağıtan liderlerinin de peşini bırakmayacağız. Yaptıkları tüm bu zulme karşı uluslararası toplumun da desteğiyle gereken icraatlarda bulunacağız. Tekrar tüm dünyaya diyoruz ki:  kendini İslami örgüt olarak kabul eden bu yapıyı biz tanımıyoruz. DAEŞ insanlık, hürriyet, İslam ve tüm dinlerin düşmanıdır."

Başbakan İbadi, uluslararası katkının, Iraklı güçlere eğitim, silahlandırma, hava desteğiyle sınırlı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement