İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen saldırıda 2 İsrail askeri yaralandı - Son Dakika
Güncel

İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen saldırıda 2 İsrail askeri yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria\'da düzenlenen saldırıda 2 İsrail askeri yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Huvvara beldesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.

25.03.2023 19:57  Güncelleme: 22:40

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Huvvara beldesinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Huvvara beldesinde yoldan geçen bir araçtan, İsrail askerlerinin bulunduğu bir askeri mevziye ateş açıldığı kaydedildi.

Saldırıda biri ağır iki askerin yaralandığı, yaralıların hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Açıklamada, kaçan saldırganı yakalamak için geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldığı ve Nablus çevresindeki giriş-çıkışların kapatıldığı belirtildi.

Saldırıyı Filistinli grup üstlendi

Saldırıyı, Filistinli direniş gruplarından Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üstlendi.

FHKC'nin silahlı kanadı "Ebu Ali Mustafa Tugayları" tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Direniş savaşçılarının Nablus şehrinin güneyindeki Huvvara kontrol noktasında bir grup Siyonist gücü hedef almayı başardığı Huvvara operasyonunu üstlendiğimizi ilan ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Filistin halkı ve direniş gruplarına "Filistin direniş cephesini birleştirme ve safları bir tutma" çağrısı yapıldı.

Huvvara beldesi yerleşimcilerin hedefinde

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Huvvara beldesi, geçen ay yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Filistinlilere karşı toplu saldırılarına tanık olmuştu.

İki Yahudi yerleşimcinin 26 Şubat'ta silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail ordusunun gözetiminde Huvvara'ya gelerek Filistinlilere karşı toplu intikam saldırıları düzenlemişti.

Yerleşimciler, beldede onlarca evi ve aracı kundaklamış, bazı Filistinlilere linç girişiminde bulunmuş ve bir kişiyi öldürmüştü.

Saldırılar uluslararası alanda büyük tepki çekerken, Filistin Yönetimi, İsrail ordusu ve yerleşimcilerin Batı Şeria'daki saldırılarına karşı uluslararası koruma talep etmişti.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Huvvara beldesinin "yeryüzünden silinmesi gerektiğini" söylemiş ancak uluslararası tepki karşısında birkaç gün sonra "ifadeleri yanlış seçtiğini" belirterek geri adım atmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen saldırıda 2 İsrail askeri yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement