İzmir Donuyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Donuyor

İzmir Donuyor

Son 51 yıllın en soğuk kışını yaşayan İzmir adeta dondu.

08.01.2015 15:11

Son 51 yıllın en soğuk kışını yaşayan İzmir adeta dondu. Ege'nin incisi İzmir'de etkili olan soğuk hava günlük hayatı olumsuz etkilerken, 0 derecenin altına düşen sıcaklık nedeniyle su birikintileri ve süs havuzları buz buttu.

Soğuk hava, son 51 yılın en sert kışını yaşayan İzmir'de günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Termometreler, güneşin en tepede olduğu öğlen saatlerinde bile 0 dereceyi gösterirken, kent merkezindeki süs havuzları ve su birikintileri buz tuttu.

"BİTKİ ÇAYI İÇSİNLER"

İzmir'in Alsancak semtinde seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Erdal Gürtaş, devamlı dışarıda olduğu için soğuğa alıştığını ancak bugün kendisinin de üşüdüğünü söyledi. Gürtaş, "Ayaklarım üşüdüğü zaman bütün vücudum üşüyor. Çok soğuk olduğunu Alsancak'ta kimse olmadığı zaman anlıyoruz. Yağmur yağsa insanlar sokağa çıkıyor ama soğuk olduğu zaman kimse sıcacık evinden çıkmıyor" derken, vatandaşlara "Güzel giyinsinler ve bitki çaylarını içsinler. Kendilerine bakmazlarsa hastalanırlar" diye tavsiyelerde de bulundu.

"ÇİÇEKLER BUZ TUTTU"

Yine Alsancak'ta çiçekçilik yapan Hüseyin Çelik de sokakta çalıştıkları için çok zorlandıklarını ifade ederek, "Zaten fazla duramıyoruz, önemli iş saatlerinde durup eve gidiyoruz. Hava çok soğuk. Çiçekler bile buz tuttu. Bundan ötesi yok zaten" dedi.

"İZMİR, İSTANBUL'DAN DAHA SOĞUK"

Tatil yapmak amacıyla İstanbul'dan İzmir'e geldiklerini söyleyen Alp Selçuki ile Bihter İşgüler ise şöyle konuştu: "İzmir'in havası biraz daha kuru, daha çok hasta edici. Beklediğimiz İzmir'i bulamadık. Daha sıcak diye İzmir'e kaçalım dedik ama olmadı. Gelirken yolda kar fırtınası vardı. Burada yağış yok ama hava daha soğuk." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Donuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement