Kafkas Kartalları, Eagles 30. Sanat Yılı Konseri 28 Nisan'da - Son Dakika
Güncel

Kafkas Kartalları, Eagles 30. Sanat Yılı Konseri 28 Nisan'da

Kafkas Kartalları, Eagles 30. Sanat Yılı Konseri 28 Nisan\'da

Kafkasya'nın dans ve müzikleri eşliğinde, sanatın ruhu besleyen estetiğini, zarafetini ve gücünü hissettirecek olan konser 28 Nisan'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde sanatseverleri bekliyor.

24.04.2019 10:41

İstanbul Kafkas Dans Topluluğu, 30. Sanat yılında yine muhteşem bir etkinliğe imza atıyor.

Binlerce yıldır iç içe yaşamakta olan Kafkasya toplumlarının kültürel zenginlikleri her daim göz kamaştırmıştır. Türkiye coğrafyasının da iliklerine kadar işlemiş olan bu güzide kültür, binlerce yıllık birikimin sonucunda, aynı potada erimiş olarak bugünkü zengin Kafkasya kültürünü ortaya çıkarmıştır. Bu kültürün içindeki dans ve müzik çeşitliliğinin zenginliği insanın başını döndürmektedir.

''İstanbul Kafkas Dans Topluluğu/ KAFKAS KARTALLARI'', 1989 yılında İstanbul'un şirin bir boğaz semti olan Anadoluhisarı'nda çıktığı bu yolda, ülkemizin de ayrılmaz bir parçası olarak gördüğü bu kültürü, Türk halkının daha çok tanıması ve sevmesini sağlamanın yanında, özellikle gençlerin bedenen ve zihnen daha sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri, aynı zamanda toplumumuzun kültür-sanat yaşamında aktif olarak yer alması amacı ile tamamen kendi imkanları ile yolculuğuna başlamıştır. 1993 yılında Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi bünyesine katılarak çalışmalarına ve eğitimlerine günümüze kadar ara vermeden devam etmiştir ve halen devam etmektedir.

'İstanbul Kafkas Dans Topluluğu/ KAFKAS KARTALLARI''; aynı amaca, yani sanata gönül vermiş insanların fedakarlıkları ile günümüze kadar gelerek, her yıl büyüyen kadrosu ve teknik birikimi ile Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren gruplar içinde en kapsamlı ve istikrarlı dans topluluğu olma özelliğine sahip olmuştur. Geçmişten günümüze kadar büyük özverilerle biriktirdiği bu zenginliği ve tecrübeleri gelecek nesillere aktarmak ve miras bırakmak en büyük misyonudur. Bugüne kadar kendi imkanları ile sürdürdüğü bu misyonu, sağlamayı hedeflediği sponsorluk destekleri ile daha geniş kitlelere ulaştırarak, ülkemizin kültür ve sanat hayatına yaptığı katkıları daha üst seviyelere taşıyacağına Kafkas Kartalları ailesi olarak yürekten inanmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kafkas Kartalları, Eagles 30. Sanat Yılı Konseri 28 Nisan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement