Kamu Personelinin Yaşadığı Sıkıntılar Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Kamu Personelinin Yaşadığı Sıkıntılar Masaya Yatırıldı

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak, “Patatesin lüks gıdalar sınıfına girdiği bir ortamda 123 TL’lik zammın yetersizliği ortaya çıkmıştır” dedi.

21.03.2014 14:39

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak, "Patatesin lüks gıdalar sınıfına girdiği bir ortamda 123 TL'lik zammın yetersizliği ortaya çıkmıştır" dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında toplanan danışma kurulu toplantısına Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak, kamu çalışanları sendikaları konfederasyonları ve Kamu İşveren Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Bakan Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulu çalışmaları çerçevesinde alınan kararlarla ilgili gelinen son noktayı değerlendirdi.

"123 TL'LİK ZAM YETERSİZDİR"

Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak, 2012 yılının Kasım ayından bu güne değin altı kez toplantı yapıldığını ancak, herhangi bir mesafe katedilemediğini ifade etti. Alsancak, 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi, akademisyenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi başta olmak üzere yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi, üniversite mezunu işçilere kadro verilmesi, memurların emekli maaşları ve ikramiyeleri ile ilgili sorunların giderilmesi gibi konularda beklenti yaratıldıktan sonra herhangi bir işlem yapılmamasının doğru olmadığını söyledi. Son yaşanan ekonomik gelişmelerle birlikte memur maaşlarının 2014 yılında eridiğini ifade eden Alsancak, "123 TL zam alan memurlar için eskiden et yiyemiyorlar şeklindeki serzenişlerimiz bugün artık fasulye, patates bile yiyemiyorlar haline gelmiştir. Patatesin lüks gıdalar sınıfına girdiği bir ortamda 123 TL'lik zammın yetersizliği ortaya çıkmış, memurlara enflasyon farkı ödenmesi zorunlu hale gelmiştir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi'nce hazırlanan toplantı değerlendirme raporunu yetkililere sunan Alsancak, bugüne kadar danışma kurulunda kararlaştırılan konuların tamamının hayata geçmesi gerektiğini belirtti. Kamu görevlilerinin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi amacıyla tespit edilen sorunları dile getiren Alsancak, bunların çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması zorunluluğunun olduğunu söyledi.

Görüşmelerin ardından 399 sayılı KHK'ya tabi personelin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devretmesi konusunda kesin çözüm üretilmesine karar verilirken, akademik personelle ilgili özel bir çalışma yapılması konusunda mutabakat sağlandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamu Personelinin Yaşadığı Sıkıntılar Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cemıl: bu hükümet sayısız derece çok yalancı dır oy kazanmak taşeron işlerını kandıryor 0 0 Yanıtla

Advertisement